3 tips om te starten met linkbuilding

3 tips om te starten met linkbuilding

Total
0
Shares

Linkbuilding is één van de belangrijkste factoren binnen SEO. Ja, content is ook belangrijk. Maar als je hoog wil ranken op zoektermen met veel concurrentie, dan ontkom je er niet aan om met linkbuilding aan de slag te gaan.

Linkbuilding is een specialistisch vak waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Je kunt dit vaak beter overlaten aan SEO specialisten en bureaus die gespecialiseerd zijn in SEO en linkbuilding. Ons advies is dan ook om: linkbuilding uitbesteden. Maar het uitbesteden van linkbuilding is natuurlijk niet altijd mogelijk. Het is kostbaar en je kunt geld nou eenmaal maar één keer uitgeven. Zeker als beginnende ondernemer of voor je online hobby project.

Daarom hebben we een aantal handige tips op een rij gezet om te beginnen met linkbuilding, zonder grote fouten te maken.

Zorg voor een gevarieerd linkprofiel

Belangrijk is dat het linkprofiel er natuurlijk uitziet. Op basis daarvan kan Google beoordelen of ze een penalty gaan uitdelen. En dat wil je liever niet. Zorg daarom voor veel variatie. Plaat bijvoorbeeld niet alleen maar links op start pagina. Maar probeer ook artikelen op website te plaatsen, in-content links te verzamelen en partnerlinks te plaatsen. Op die manier zorg je voor een gevarieerd linkprofiel en voorkom je een penalty van Google.

Wissel af in anchor teksten

De anchor tekst (ankertekst) is de tekst waar de link achter zit. Belangrijk is om ook hiermee te variëren. Wil je bijvoorbeeld gevonden worden op Iphone hoesje. Dan is het belangrijk dat je niet alleen maar de zoekterm iphone hoesje als anker tekst gebruikt. Ook afwisselt in meervoud,  andere zoekterm varianten en naked links.

Zoals eerder al vermeld is het belangrijk dat een linkprofiel een natuurlijke indruk wekt bij Google. Een manier om te voorkomen dat je een penalty krijgt van Google, is om niet teveel links in één keer te plaatsen. Geregeld backlinks kopen kan een goede oplossing zijn. Ook een linkbuilding pakket aanschaffen kan een voordelige optie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog