fruitvliegjes af te komen

3 tips om van fruitvliegjes af te komen

Total
0
Shares

Met name in de zomer is het erg lastig om van die kleine vervelende vliegjes af te komen, oftewel de fruitvliegjes. Deze kleine vliegjes zijn gek op rottend fruit en komen vaak in grote getalen je keuken binnenvliegen. Je kunt de elektrische vliegenmepper gebruiken, maar vaak zijn deze vliegjes zo snel, dat ze zich maar lastig laten vangen. Daarom kun je vast wel wat andere tips gebruiken om van deze vorm van ongedierte af te komen en de keuken uiteindelijk weer voor jezelf te krijgen en ongestoord te kunnen koken zonder dat er steeds zo’n fruitvliegje bij je rondvliegt of gaat zitten.

Het lokken en uitroeien

Je kunt vliegen aantrekken met de vliegenlamp waar ze naartoe zullen komen, maar onderweg geëlektrocuteerd zullen worden. Hier komen vliegen graag op af, net als op een val. Door een valletje te maken door hier wat rottend fruit of iets anders lekkers voor de fruitvliegjes in te leggen, hier wat folie overheen te doen en hier kleine gaatjes in te maken, zullen zij hun weg naar binnen wel kunnen vinden, maar het toch een stuk lastiger voor hen wordt om de weg naar buiten weer terug te kunnen vinden. Vaak een effectieve oplossing en soms is het goed om te experimenteren met het lokmiddel.

Fruitvliegjes afstoten

Nu je weet hoe je de kleine fruitvliegjes kunt aantrekken om deze vervolgens te kunnen vermoorden, is het misschien een andere en diervriendelijkere manier om te leren hoe je kunt zorgen dat ze eigenlijk al niet eens binnen willen komen. Zo is het sowieso belangrijk dat je zorgt dat er geen rottende of open fruit ligt, koffiedrab of theezakjes blijven liggen. Ook hebben fruitvliegjes een hekel aan sterk ruikende kruiden zoals kruidnagel, lavendel of knoflook. Zo kun je de kleine vervelende vliegjes buitenhouden en hoef je hier niet al te veel aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog