5 bekende merken voor dakkoffers op een rij: Thule, Twinny Load, Hapro, Atera, en Yakima

Total
0
Shares

Of je nu gaat skiën in de Zillertal Arena of met het hele gezin op vakantie wilt naar de Costa del Sol: met een dakkoffer boven op de auto kun je een hoop extra bagage meenemen zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in je auto. Wie online op zoek gaat naar dakkoffers, komt vaak uit bij dezelfde merken: Thule, Twinny Load, Hapro, Atera en Yakima. Hoewel dit alle vijf A-merken zijn, hebben ze toch elk hun eigen eigenschappen en achtergronden. Dit valt (soms) terug te zien aan de producten die zij produceren.

De wereld van de buitensport: Thule en Yakima

De overeenkomst tussen Thule en Yakima is dat zij allebei zijn opgericht door liefhebbers van de buitensporten. Thule is een Zweeds bedrijf, uit de bossen van Smaland, waar liefhebbers van hiking en outdoor een manier zoeken om bagage mee te kunnen nemen naar hun buitentochten. Yakima is een Amerikaanse bedrijf, opgericht door de van oorsprong Zweedse Otto Lagervall in Yakima, Washington. Lagervall en zijn opvolgers Steve Cole en Don Banducci zijn enthousiaste liefhebbers van kanoën en kayakken. Het bedrijf was er dus in eerste instantie op gericht deze boten en peddels mee te kunnen nemen. Beide bedrijven produceren nu een breed aanbod, alhoewel sport altijd belangrijk gebleven is.

Twinny Load, Hapro en Atera, bewezen kwaliteit

Iets minder avontuurlijk dan de Zweedse bossen is de herkomst van Twinny Load: dit bedrijf, gespecialiseerd in dakkoffers en fietsvervoer, komt uit het Gelderse Epe. De Veluwe is weliswaar dichtbij, maar toch iets anders dan de bossen in Zweden. Omdat ze uit eigen land komen, is een keuze voor Twinny ecologisch het meest verantwoord. Ook het Zeeuwse VDL Hapro is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd dakkoffers verkoopt. Om in een grote markt boven het maaiveld uit te stijgen, zetten beide bedrijven in op topkwaliteit en een goede service. Tot slot mag Atera niet vergeten worden: zoals het een Duitse producent betaamt, maken zij een kwaliteitsproduct dat een leven lang meegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog