Als eigenaar van Vastgoed zoek je betrouwbare partners

Als eigenaar van Vastgoed zoek je betrouwbare partners

Total
0
Shares

Het is de schrik voor iedere huiseigenaar: lekkage! Het levert vaak erg veel schade op met enorme herstelkosten tot gevolg. Toch kan lekkage altijd een keer voorkomen. Bijvoorbeeld als gevolg van een flinke storm, of door schade aan omringende gebouwen of huizen. En als het je overkomt, is het prettig om te kunnen vertrouwen op een vakkundig en vertrouwd dakdekkers bedrijf.

In dit artikel praten we je bij over de mogelijke oorzaken van lekkage, het belang van goed onderhoud en geven we een aantal handige tips om lekkage te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het zal je niet verbazen, de meeste lekkages worden veroorzaakt door slecht – of uitgesteld onderhoud aan dak, gevel en dakbedekking. Zonde. Wat met het tijdig en goed uitvoeren van onderhoud had een groot deel van de lekkages voorkomen kunnen worden. En daarmee ook een flinke schadepost.

Hoewel de kosten voor onderhoud of dakrenovatie soms hoog kunnen zijn, kun je er vanuit gaan het een hoop ellende en kosten in de toekomst zal besparen. Stel daarom het onderhouden van dak en gevel niet onnodig lang uit. En laat het uitvoeren door een vertrouwd dakdekkers bedrijf als https://www.bitudak.nl/.

Zo voorkom je zelf (extra) schade

Niet ieder dak is geschikt om op te staan of te lopen. Dit wordt door veel mensen onderschat. Met daklekkage tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan; even een voetbal van het dak halen, op het dak staan om de ramen te wassen of de kozijnen te verven of een lader op het dak plaatsen zonder een stevige ondergrond. Vooral dit laatste is een veel voorkomende oorzaak van lekkage, veroorzaakt door de bewoner zelf.  

Veel mensen denken er van te voren niet goed over na dat veel platte daken niet geschikt zijn om op te staan of te lopen. Komt dit toch geregeld voor? Dan is het wachten totdat er lekkage zal optreden.

Zorg altijd voor tijdig onderhoud en laat geregeld je dak inspecteren. Benieuwd  of jouw dak toe is aan een onderhoudsbeurt? Op bitudak.nl kun je een gratis dak inspectie aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog