bedrijfsafval inzamelen

Bedrijfsafval inzamelen en afvoeren: nuttige tips

Total
0
Shares

Als het gaat om afval dat een bedrijf produceert, dan moet dat natuurlijk ook goed ingezameld en afgevoerd worden. Hoe je dat aanpakt, is voor een deel aan wetten en regels gebonden. Het is wel fijn om wat hulp te krijgen. Dit artikel draait daarom om enkele nuttige tips die je kan gebruiken om het wat gemakkelijker voor jou als ondernemer te maken.

Wanneer spreek je van bedrijfsafval?

Voor je overgaat tot een rolcontainer huren bij Bedrijfsafval.nl is het goed om eerst te weten waar het nu eigenlijk om gaat. Dit is heel simpel, want het draait om al het afval dat binnen een bedrijf wordt geproduceerd. Als ondernemer ben je er verantwoordelijk voor dat het wordt gescheiden, ingezameld en afgevoerd. Dit is ook nog eens verplicht.

Wat heb je nodig?

Het is goed om te weten welke bakken van Bedrijfsafval.nl je in ieder geval nodig hebt. Je moet de volgende stromen verplicht gescheiden aanbieden: elektrische en elektronische apparatuur, gevaarlijk en chemisch afval, GFT en groenafval, glas, hout, karton- en papierafval, kunststof, metaal en textiel. Dit geldt overigens ook voor kleine ondernemers met een kantoor aan huis. Al zijn daar wel vrijstellingen voor mogelijk, afhankelijk van wat de gemeente aanbiedt.

Zo regel je de inzameling

Wanneer je als ondernemer bedrijfsafval produceert, dan ben je zelf ook verantwoordelijk voor de kosten. Het is dus handig om hier slim mee om te gaan. Je kan een inzamelingscontract met de gemeente of een particuliere inzamelaar afsluiten. Doe je dit samen met andere ondernemers, dan kan je ook nog eens profiteren van kortingen doordat je een groot contract kan afsluiten.

Kiezen voor gemeentelijke inzameling

Wanneer je bedrijfsafval hebt dat lijkt op huishoudelijk afval, dan kan je er slim mee omgaan door de gemeente in te schakelen voor het ophalen. Daar rekent de gemeente wel reinigingsrecht of contractkosten voor. Dit is per gemeente verschillend. Soms betaal je maandelijks, soms betaal je per ophaalbeurt. Je bent er echter wel makkelijk mee klaar.

Kiezen voor particuliere inzameling

Wanneer je werkt met particuliere inzamelaars, dan ben je niet aan een afvalsoort gebonden. Het is op die manier mogelijk om gemakkelijk al je afval te laten afvoeren. De kosten worden bijvoorbeeld bepaald door het soort container, het vervoer en de kosten voor het verwerken van een specifieke stroom. Door gezamenlijk met andere ondernemers een contract af te sluiten. Zo kan je er minder kosten aan kwijt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog