Boekhouding voor beginners: is boekhouden moeilijk?

Boekhouding voor beginners: is boekhouden moeilijk?

Total
0
Shares

Voor veel beginnende ondernemers is dit een brandende vraag: Is boekhouden moeilijk? Over het algemeen wordt boekhouden wel als iets complexer beschouwd. Toch is het niet onmogelijk om het onder de knie te krijgen. In dit artikel bieden we een aantal handreikingen waar je zeker op moet letten als je nadenkt om te beginnen met boekhouden. Verder geven we ook een aantal voorbeelden van boekhoudmethoden. Lees dus vooral verder als je meer te weten wil komen over boekhouden. Informatie opzoeken is namelijk het begin van een goede boekhouding.

Boekhouden voor beginners

Voor net beginnende boekhouders kan Zelf Boekhouden een uitdagend iets zijn. Zeker als je geen achtergrond of studieverleden hebt in de financiële wereld. Helaas vereist boekhouden een goed begrip van het vakjargon en de vakprincipes. Daarnaast zijn er ook veel verschillende methoden en systemen waar je rekening mee moet houden. Over het algemeen kost boekhouden gewoon erg veel tijd. Het is namelijk van belang om elke transactie nauwkeurig te documenteren. Hier kunnen geen fouten in gemaakt worden en daarom vereist het veel nauwkeurigheid en een goede concentratie. Er zijn natuurlijk wel veel verschillende manieren om de boekhouding bij te houden. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

Welke boekhoudmethoden zijn er?

Er zijn een aantal verschillende boekhoudmethoden die in de praktijk gebruikt worden. Allereerst de enkelvoudige boekhouding. Dit is de eenvoudigste manier van boekhouding. Over het algemeen wordt deze manier het meest gebruikt bij kleine en middelgrote bedrijven. Het idee van de enkelvoudige boekhouding is dat alle inkomsten en uitgaven bij worden gehouden in een boek. Daarnaast heb je ook nog de dubbele boekhouding. Deze methode wordt vaker gebruikt door grotere bedrijven en houdt in dat alle transacties op twee verschillende rekeningen worden gedocumenteerd. Je hebt dan een debit- en een creditrekening. Deze methode is handiger voor grote bedrijven met veel verschillende inkomsten en uitgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog