breekplaten

Breekplaten en breekplaathouders, dit kun je er mee

Total
0
Shares

Wie bezig is met industriële installaties kan het volgende product niet meer wegdenken. Ik heb het over een breekplaat. Het is tegenwoordig essentieel geworden. Want het is een super belangrijke en handige manier wat dient als beveiliging voor bijvoorbeeld vaten en pijpleidingen tegen vervorming en andere schade. Er zijn dan ook veel verschillende soorten breekplaat en daarom probeer ik je alvast te helpen om de juiste keuze te kunnen maken.

Wat is en doet een breekplaat?

Het hoofddoel van een breekplaat is om optimaal te kunnen beschermen en tegelijkertijd de uitvaltijd van een systeem tot een minimum te kunnen beperken. Dit laatste is ontzettend belangrijk, omdat de kans op uitval nou eenmaal altijd bestaat. Alleen moet je die tijd dat een systeem uitvalt zo minimaal houden om daarna weer volop te kunnen draaien. Want tijd is geld en dat al helemaal in deze tijd. Breekplaten kunnen worden gebruikt als beveiliging tegen overdruk of vacuüm in een proces waarin ze dienen als bescherming van mens, milieu en machine. De breekplaat bestaat al ontzettend lang, maar is in de loop der tijd nogal veranderd. Dit komt mede door alle veranderingen in de industrie zelf en hierdoor zijn de eisen ook veranderd. Daarnaast zijn er ook andere veiligheidsvoorzieningen, zoals elektronische, pneumatische of veerbelaste veiligheidssystemen. Maar de breekplaat heeft toch de beste faalveilige prestaties.

Verschillende soorten breekplaten

Er zijn ook verschillende soorten breekplaten. Hierin wordt er onderscheid gemaakt in twee soorten, namelijk de reserve acting breekplaten en de forward acting breekplaten. Aan de naam al te herkennen, richt de reserve acting breekplaat zich naar het proces toe. Mede hierdoor zijn zeer hoge werkdrukken mogelijk. De forward acting breekplaat is van het proces afgekeerd. Verder zijn er verschillende merken breekplaten, maar neem gerust een kijkje bij Delta Engineering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog