De meest geschikte scrum software

De meest geschikte scrum software

Total
0
Shares

In de voorbijgegane jaren zijn er verschillende software tools p de markt gebracht die ondersteuning bieden vanuit de Scrum filosofie. Het is daardoor niet makkelijker geworden om de juiste tool te kiezen waar je mee wil gaan werken. Om je een beetje beter inzicht te geven in de mogelijkheden is op deze pagina meer te lezen over alles wat met scrum software te maken heeft.

Hoe vaak denk je gebruik te maken van de Scrum software of tool?

Wanneer je als team niet dagelijks met de Scrum software bezig bent is het toch mogelijk om overal en altijd de status van je projecten in te zien. Dit is zelfs mobiel mogelijk. Hierdoor heb je altijd de laatste stand van zaken inzichtelijk.

Ook is het mogelijk te integreren met andere digitale platforms. Op die manier kan je veel meer waarde en functionaliteit toevoegen aan je projecten. Natuurlijk is het een gegeven dat een projectbord waar je meerdere malen per dag tegen aan loopt nog altijd een beter effect heeft. Helemaal wanneer deze op een strategische plaats staat waar je meerdere malen per dag komt als naast de koffiemachine.

Het aanbod van digitale Scrum tools

Als je het hebt over de Scrum Tools die aangeboden worden kan je zeggen dat deze in vier categorieën onderverdeeld kunnen worden. Dan hebben we het over de volgende categorieën:

·      De Workflow managers

Hiermee kan de workflow gemanaged worden met behulp van digitale projectborden

·      Collaboration en documentation tools

Dit zijn portals waar je kennis op kan slaan en kan delen met je collega’s of andere digitale deelnemers.

·      Messaging tools

Met deze tool wordt het mogelijk gemaakt de communicatie binnen het team tot de mogelijkheden te laten behoren. Ook kan de communicatie hier mee gestroomlijnd worden.

Daarnaast is het ook heel goed mogelijk een combinatie toe te passen van de bovengenoemde categorieën.

DE aanbieders van Scrum software

Er zijn aanbieders die zich breed profileren op de markt door alle aspecten aan te bieden. Maar toch zijn er ook aanbieders die zich richten op maar één aspect. Wanneer je gebruik maakt van integrale oplossingen heb je het voordeel al te pakken dat alles meteen op zijn plaats zal vallen.

Een nadeel hiervan is dat er soms onderdelen bij zitten die dan juist minder goed naar voren zullen komen. In dit geval zou de combinatie de beste keuze geweest zijn.

De kosten van Scrum software

De grootste aanbieders van de Scrum tools of software zijn in een positie dat zij kunnen concurreren met de rest op het gebied van prijs en functionaliteit. Vaak is het zo dat de prijzen en de prijsmodellen wel heel dicht bij elkaar liggen.

Het begin meestal met een gratis software, die weliswaar dan helemaal kaal zal zijn. Hierna kan je uitbreiden tot je op het niveau zit dat voor jou of jouw bedrijf van toepassing is. Wanneer je een uiteindelijke keuze gaat maken zal de functionaliteit toch meer doorslaggevend zijn dan de uiteindelijke prijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog