De prijsbepaling van een rondvaart

Total
0
Shares

Je hebt besloten op een rondvaart te gaan, maar je wilt natuurlijk nog het een en ander weten. Gelukkig zijn zaken zoals een eigen bestuurder zoeken, vergunningen of brandstof regelen geen toebehoren waar je je zorgen over hoeft te maken. De enige vraag die je jezelf hoeft te stellen en die (niet zo) toevallig ook de meest gestelde vraag is, is: “Wat kost een rondvaart?”. Er wordt vaker gezegd dat er tijdens de ticketverkoop een vaste prijs voor kinderen en volwassenen wordt gehanteerd, maar toch kan het zijn dat je een prijsverschil merkt. Waaraan kan dit liggen? Het type rondvaartboot en de rondvaart die je uitkiest, zijn de twee belangrijkste factoren bij de prijsbepaling. Hieronder lees je alles over deze aspecten.

Type rondvaartboot

De grachten van Amsterdam worden elke dag bevaren door verschillende boten. Je ziet bijvoorbeeld de grote sloepen, decoratieve feestbootjes en salon- en andere soorten rondvaartboten. In dit geval wordt de aandacht alleen gericht op het type rondvaartboot.

Een rondvaartboot is over het algemeen groter dan al de anderen aanwezige boten. Floating Amsterdam biedt bij de rondvaart gelukkig ook een sloep aan. Dit zijn kleinere, elektrische, open boten met een maximaal vermogen van 15 personen, loungekussens voor verwarming en een bar in het midden. En zelfs bij slecht weer is het mogelijk om te varen dankzij de build-in cabriokap. 

Type rondvaart

Wanneer je met een grote groep door de grachten van Amsterdam wilt, is een overdekte rondvaartboot ideaal. Vooral met de aanwezigheid van de schipper, die niet alleen je veiligheid garandeert met zijn jarenlange ervaring en vergunning, maar die tegelijkertijd ook je gids is. Hij houdt je namelijk ook nuttig gezelschap met historische verhalen over de grachten.

Vanwege al eerdergenoemde comfort die de organisatie aanbiedt bij een rondvaartboot, wordt deze tocht als een aanrader gezien voor privé rondvaarten alsook voor diverse andere feestelijke activiteiten. Denk maar aan een bedrijfsuitje, een huwelijk met een kleine groep of een babyshower. Met goed overleg, kun je dus je eigen privé rondvaart inrichten. De organisatie initieert heel vaak ook speciale tours waarbij ze een samenwerking aangaan met ondernemingen zoals AIX rosé wijn, Gin & London Essence Tonic en De Prael brouwerij.

Zo kiezen de meesten dus ervoor om hun eigen privé boot in te huren voor een speciale gelegenheid of om op een van deze gezellige speciale tours te gaan. Behalve dat eigen consumptie hier mogelijk is, kun je ook hapjes en drankjes reserveren. Vraag dus naar hun gevarieerde menu’s en bestel je lunch of diner van tevoren. Als dit het geval is, zul je dus hier ook een verschil merken in de prijs.

Wat kost een rondvaart?

Nou, om een concreet antwoord te krijgen op je vraag over de prijs, is het goed om voor jezelf na te gaan welke tour of rondvaart je wilt ervaren. Wil je gewoon op een relaxend, informatieve tour met andere enthousiaste passagiers? Of wil je je eigen luxe uitstapje met familie en vrienden laten organiseren, een bedrijf uitje plannen met je collega’s of op een van de aantrekkelijke specials gaan?

Nadat je de keuze hebt gemaakt, kan de exacte prijs worden bepaald! Klik daarvoor op deze link.

Afvaartlocatie
Floating Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 30A
1012 GD Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog