De voordelen van een auto leasen

Total
0
Shares

Een auto leasen is populairder dan ooit tevoren. Voor een in verhouding met de nieuwprijs laag maandelijks bedrag kun je nu de mooiste auto’s rijden. Hierdoor kun je dus allerlei mooie nieuwe auto’s leasen, waaronder ook hybride en volledig elektrische auto’s. Van de grote Audi Q8 e-tron tot een kleine maar praktische Mini Cooper S Electric; er is altijd wel een auto die past bij jouw wensen en leefstijl met operational leasen bij Superlease. Naast de grote keuze aan verschillende auto’s heeft leasen meer voordelen. Zo betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzit. Daarnaast heb je ook geen aanbetaling nodig vanwege het maandelijks vaste contract.

De verschillende autolease vormen

Auto’s leasen kan in verschillende vormen. De twee meest bekende vormen zijn operational en financial lease. Bij financial lease ben je vanaf de eerste dag eigenaar van de auto, waar operational lease meer te vergelijken is met het huren van een auto. Hierin is de auto dus in eigendom van de leasemaatschappij en betaal je een maandelijks huurbedrag. Bij financial lease ben je zelf eigenaar van de auto wanneer de looptijd afgelopen is. Je kunt ook kiezen voor zakelijke lease voor elektrische auto, waarbij de lease geregeld is vanuit het bedrijf waar je werkt. Dit is natuurlijk ook een optie voor hybride en brandstof auto’s.

Mag je op vakantie met een leaseauto?

Heb jij een leaseauto en wil je ermee op vakantie, maar vraag je je af of dit wel toegestaan is? Met een private leaseauto mag je over het algemeen gewoon naar het buitenland. In het contract met de leasemaatschappij staat aangegeven naar welke landen de auto mag. Daarnaast staat er ook aangegeven in welke landen de leaseauto verzekerd is. Wel is het van belang dat er aan de geldende verkeersregels per land wordt gehouden, en wat er mee zou moeten. Bij een defect in het buitenland moet u de leasemaatschappij bellen voor toestemming voor reparatie, welke (meestal) later vergoed wordt.

Welk type auto past bij jou?

Het type auto dat je kiest hangt natuurlijk volledig af van jouw leefstijl. Ben je alleen en heb je niet veel ruimte in de auto nodig? Dan is een kleine, compacte auto afdoende. Denk bijvoorbeeld aan een Toyota Aygo of een Opel Corsa. Ben je met een groot gezin, moet je met regelmaat een aanhanger trekken, of rij je af en toe off-road? Dan is een grote SUV een betere optie. Denk bijvoorbeeld aan een Toyota RAV4 of een BMW X5. Heb je liever een auto van gemiddeld formaat? Dan is een Seat Ibiza of Skoda Fabia een goede optie.

Het beste onderhoud voor jouw auto

Een mooie auto wil je natuurlijk wel netjes houden. Hierin scheelt het schoonhouden van het interieur en het exterieur een grote rol. De bekleding kun je het beste schoonmaken met speciaal daarvoor bedoelde bekleding shampoo en wat water. Gebruik geen agressieve producten, want dat kan een blekend effect hebben. De buitenkant van de auto kun je laten wassen in een wasstraat, of zelf wassen in een wasbox. Het laatste is vaak wat goedkoper en levert ook minder kans op kleine krasjes op de lak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog