Dit heb je nodig om thuis bier te kunnen brouwen

Dit heb je nodig om thuis bier te kunnen brouwen

Total
0
Shares

Wist je dat bier brouwen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Bier wordt al eeuwenlang gebrouwd en er zijn helemaal geen enorme opstellingen voor nodig om je eigen bier te kunnen brouwen. Wil jij thuis bier brouwen? Dan lees je in dit artikel precies welke benodigdheden je hiervoor nodig hebt. Na het lezen van dit artikel weet je dus precies wat jij in huis moet halen om je eigen bier te produceren! Houd er rekening mee dat dit de benodigdheden zijn voor zelf bier brouwen. Natuurlijk hebben grote brouwerijen professionele benodigdheden, maar wanneer je zelf een aantal liter bier wilt brouwen is dat niet nodig.

De basisbenodigdheden

Als je zelf bier wilt brouwen is het om te beginnen belangrijk dat je twee grote ketels hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om een waterkoker en héél veel ijsblokjes in huis te hebben. Dit gebruik je namelijk om het mengsel uiteindelijk te verwarmen en te verkoelen. Ook is het belangrijk dat je de ingrediënten goed af kunt wegen. Een keukenweegschaal is hiervoor al geschikt. Daarnaast moet je de wort kunnen roeren en heb je dus een grote lepel of spaan nodig. Vervolgens heb je nog hop, gist en mout nodig. Heb je deze benodigdheden in huis, dan heb je eigenlijk alles in huis om je eigen bier te kunnen maken.

Wil je een meer uitgebreide opstelling?

Wil je grote hoeveelheden bier brouwen? Dan kun je ook meer benodigdheden in huis halen. Je kunt er in dit geval bijvoorbeeld voor kiezen om een grote ketel aan te schaffen. Het is verstandig om vooraf eerst even te controleren of je het brouwen van bier echt leuk vindt. De beste manier om dat te doen is door eerst een goedkoop bierpakket aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog