waterfilters

Dit zijn de verschillende soorten waterfilters

Total
0
Shares

Misschien ben jij wel op zoek naar een waterfilter, dan ben je waarschijnlijk al ontzettend veel verschillende opties tegengekomen tijdens jouw zoektocht en daarom is het misschien handig om de verschillende soorten waterfilters even op een rijtje te hebben. Zo kan jij uiteindelijk de beste waterfilter kopen.

Actief koolfilter

De eerste waterfilter is een actief koolfilter, deze waterfilter bevat koolstof en koolstof heeft de eigenschap dat deze gemakkelijk deeltjes aan kan trekken. Zo kan de waterfilter de ongewenste deeltjes uit het water aan het koolstof binden, zodat deze uit het water zullen verdwijnen. De hoeveelheden slechte deeltjes kunnen ontzettend afwijken, maar ook enorme hoeveelheden zijn mogelijk te verwijderen.

Sedimentfilter

Een andere filter in het rijtje is de sedimentfilter. Hierbij loopt het te zuiveren water door meerdere lagen heen en op deze manier blijven er ongewenste deeltjes achter in deze lagen. Dit is nagebootst van de natuur. In de natuur loopt het water ook door groter gesteente en uiteindelijk door het zand. Deze filter kan minder fijne deeltjes filteren dan de actief koolfilter kan, maar de grove deeltjes zul je zeker niet langer tegenkomen in het ongefilterde kraanwater.

Omgekeerde osmose

De laatste filter is de omgekeerde osmose. Deze bestaat uit twee filters, allereerst de voorfilter en vervolgens de drinkfilter. De eerstgenoemde voorfilter filtert de eventuele metaal- en of zandresten uit het water, zodat de grove deeltjes weg zijn en vervolgens worden bij het drinkfilter, de kleine ongewenste deeltjes verwijderd, denk hierbij aan bacteriën. Hierbij worden dan ook alle mineralen uit het water gehaald.

Advies op maat

Wanneer je op zoek gaat naar een filter is het belangrijk om te kijken wat het belangrijkst is voor jouw situatie en laat je waar nodig informeren door een expert die mee kan kijken wat jij nodig bent, zodat jij de beste waterfilter kunt kopen en hier nog jarenlang van kan gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog