Draag een steentje bij en solliciteer naar duurzame vacatures

Total
0
Shares

Ben jij opzoek naar een baan die echt draait om duurzaamheid? Wil jij graag een steentje bijdragen in het tegengaan van milieuvervuiling? Dan zijn vacatures duurzaamheid perfect voor jou! Er zijn speciale vacaturesites waar bedrijven binnen een duurzaam vakgebied hun vacatures kunnen plaatsen. Wil jij actief zijn in de branches milieu, klimaat en energie, dan ben je hier aan het juiste adres. Ook voor werkgevers is dit dé plek om op zoek te gaan naar de juiste kandidaat binnen jouw afdeling; door een vacature op een duurzame vacaturesite te zetten heb je meer kans op slagen. Erg interessant voor zowel werknemer als werkgever!

Duurzaamheid op kantoor: een aantal tips

Wanneer je een vacature klimaat op een vacaturesite zet als duurzaam bedrijf zijnde, is het natuurlijk wel van belang dat het kantoor zelf ook duurzaam is. Maar wat zijn nu de beste manieren om het kantoor te verduurzamen?

De eerste tip is het gebruik van duurzame kantoorartikelen, zoals notitieblokken van steenpapier, die herbruikbaar zijn. Ook kun je gebruik maken van een duurzame internetprovider. Een andere tip is het consumeren van duurzaam eten en drinken. Dit kun je herkennen aan een biologisch of fair-trade keurmerk. De laatste tip is om tweedehands interieur te kiezen. Denk hierbij aan lampen, tafels en stoelen.

Hoe kun je duurzaam leven?

Wil je naast een duurzame baan ook duurzamer leven? Hier zijn een aantal tips om het alledaagse leven duurzamer te maken.

De eerste tip is om minder spullen te kopen en in plaats daarvan te investeren in producten die langer meegaan. Stop bijvoorbeeld met het kopen van fast-fashion, maar ga liever voor hogere kwaliteit kleding. Probeer daarnaast minder voedsel te verspillen. Krijg je het avondeten niet op? Vries het dan in, zodat je het over een paar dagen verder kunt eten. Over voedsel gesproken, ga vooral voor lokaal voedsel! Of het nu gaat om vlees, groenten of fruit; lokaal eten is beter voor het milieu.

Ga voor duurzame verzorgingsproducten

Wist je dat er in tot wel 90% van verzorgingsproducten microplastic zit? Dit breekt nauwelijks af en komt uiteindelijk terecht in drinkwater en zelfs voedsel. Daarom kun je beter investeren in verzorgingsproducten die biologisch afbreekbaar zijn. Dit soort producten bevatten geen microplastic en geen palmolie. Wanneer je zonnebrandproducten koopt is het van belang om opzoek te gaan naar zonnebrand zonder microplastic en met een duurzame verpakking. Ook scheermesjes zijn er in een duurzamere varianten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheermesjes die vervangbaar zijn, zodat je niet elke maand een stuk plastic weg hoeft te gooien.

Interessante documentaires en films over duurzaamheid

Wil jij graag meer leren over duurzaamheid en de toekomst van de planeet? Kijk dan zeker een van deze ontzettend interessante Netflix documentaires! Een bekende en zeer leerzame documentaire is Cowspiracy. Deze documentaire doelt op de impact van het eten van vlees op het milieu. Deze bijzondere documentaire is gemaakt dankzij een Crowdfunding actie waarmee 115.000 dollar is opgehaald. Een andere interessante documentaire is Seaspiracy, welke aansluit op de vorige documentaire. Deze documentaire legt de focus op de visserij en hoe dit correleert met de huidige klimaatproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog