game monitor

Drie tips bij het kopen van een nieuwe game monitor

Total
0
Shares

Als gamer wil je natuurlijk de best mogelijke gaming ervaring hebben. Een game monitor speelt hierbij een belangrijke rol. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe game monitor? Hieronder geven we je drie tips om de beste keuze te maken voor jouw ultieme gaming ervaring.

Wat is een Game Monitor?

Een game monitor is een speciaal soort monitor dat is ontworpen voor gamers. Het verschil met een normale monitor zit vooral in de snelheid en resolutie van het scherm. Een goede game monitor heeft een hoge verversingssnelheid en lage responstijd, waardoor beelden vloeiender worden weergegeven en je sneller kunt reageren tijdens het gamen. Daarnaast hebben de meeste game monitoren een hogere resolutie dan standaard monitoren, waardoor je meer details ziet tijdens het gamen.

Drie Tips bij het Kopen van een Nieuwe Game Monitor

  1. Let op de Resolutie

De resolutie van een game monitor bepaalt hoe scherp het beeld is. Een hogere resolutie betekent meer details en een scherper beeld, maar vereist ook meer rekenkracht van je computer of console. Voor de meeste gamers is een resolutie van 1920×1080 (Full HD) of 2560×1440 (QHD) voldoende. Als je echter een zeer krachtige computer of console hebt, kun je ook kijken naar monitoren met een 4K-resolutie (3840×2160) voor de beste beeldkwaliteit.

  1. Check de Verversingssnelheid en Responstijd

De verversingssnelheid van een game monitor geeft aan hoe vaak het scherm per seconde wordt ververst. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender bewegende beelden worden weergegeven. De meeste game monitoren hebben een verversingssnelheid van 144Hz, maar er zijn ook monitoren met een hogere verversingssnelheid beschikbaar. Daarnaast is de responstijd belangrijk voor gamers, omdat deze aangeeft hoe snel het scherm reageert op input vanuit de controller of muis. Een responstijd van 1 milliseconde of minder is ideaal voor gamers.

  1. Kies het Juiste Formaat

De grootte van je game monitor is ook belangrijk. Een te klein scherm kan zorgen voor vermoeide ogen en een te groot scherm kan ongemakkelijk zijn om naar te kijken. Voor de meeste gamers is een scherm van 24 tot 27 inch ideaal, maar dit hangt ook af van de afstand tussen de monitor en de gamer. Zorg er dus voor dat je de juiste afstand hebt tussen jezelf en de monitor om comfortabel te kunnen gamen.

Met deze drie tips ben je beter voorbereid om de juiste game monitor te kiezen voor de ultieme gaming ervaring. Bij GameHero vind je een ruim assortiment game monitoren van de beste merken, zoals Acer, ASUS en MSI. Kijk gerust rond en vind de perfecte game monitor voor jou. Game on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog