Een heerlijk kerstdiner

Een heerlijk kerstdiner

Total
0
Shares

De feestdagen naderen en dat betekent dat mensen op zoek zijn naar dingen om met hun familie te doen. Een van de meest populaire tradities is het houden van een kerstdiner. Wat eet je familie graag op eerste kerstdag? Sommige mensen genieten van ham, anderen geven de voorkeur aan kalkoen of gebraden rundvlees. Wat je ook kiest, de toevoeging van wat groenten en een dessert zou de maaltijd compleet moeten maken!

Hoe een vintage kerstdiner te organiseren

Als je een beetje vintage flair aan je kerstdiner wilt toevoegen, volg dan deze tips voor de organisatie!

  1. Bepaal een thema

Probeer bij het plannen van je kerstdiner een thema te kiezen dat iedereen leuk zal vinden. Enkele populaire thema’s zijn vintage, traditioneel, en winter wonderland.

  1. Kies je recepten

Zodra je een thema hebt gekozen, begin je met het uitzoeken van recepten die bij het thema passen. Als je voor een vintage kerstdiner gaat, probeer dan recepten te vinden die ouderwets zijn maar nog steeds heerlijk smaken!

  1. Dek de tafel

Het versieren van de tafel is een belangrijk onderdeel van het bepalen van de sfeer van een maaltijd. Gebruik voor een vintage kerstdiner antieke borden en zilverwerk als je hebben. Zo niet, dan kun je altijd je gewone servies en bestek versieren om het er vintage uit te laten zien!

  1. Plan de muziek

Een ander belangrijk onderdeel van het bepalen van de sfeer is het spelen van de juiste muziek. Kies kerstliedjes die bij je thema passen en zorg ervoor dat ze op de achtergrond spelen terwijl je gasten aan het eten zijn!

Een heerlijk kerstdiner hoeft niet moeilijk te zijn om te organiseren. Met een beetje planning kan je een maaltijd samenstellen die je hele familie zal genieten.

Het dessert

Een van de belangrijkste onderdelen van elk kerstdiner is het dessert! Hier zijn een paar recepten die je gasten gelukkig zullen maken.

  1. Kerstpudding

Dit traditionele Engelse dessert is perfect voor Kerstmis. Het wordt gemaakt van gedroogd fruit, specerijen en brandewijn, en meestal geserveerd met room of custard.

  1. Peperkoek huisjes

Deze schattige huisjes zijn gemaakt van peperkoek en glazuur, en ze doen mensen altijd denken aan Kerstmis! Je kunt ze zelf maken of in de winkel kopen.

  1. Suikerstokken

Deze zoete pepermunt traktaties zijn een kerst favoriet! Ze zijn perfect om van te snoepen of om aan warme chocolademelk toe te voegen.
Na een heerlijk kerstdiner is het altijd gezellig om lekker aan tafel te blijven en lekker te kletsen. Veel mensen  genieten dan ook nog graag van een bakje koffie of thee. De perfecte theeglazen moeten dan wel bij je kerst thema aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog