Een praktisch bed voor de kinderkamer

Een praktisch bed voor de kinderkamer

Total
0
Shares

Een kinderkamer moet vooral leuk zijn, maar natuurlijk ook praktisch. Slim omgaan met de beschikbare ruimte zorgt ervoor dat kinderen fijn kunnen spelen. Wanneer u een gedeelde slaapkamer heeft voor uw kinderen kan het plaatsen van 2 bedden erg onhandig zijn. Er gaat op deze manier veel kostbare ruimte verloren. Stapelbedden zijn erg praktisch en voor veel kinderen ook nog eens leuk. Zij maken gebruik van de ruimte die een normaal eenpersoonsbed ook nodig heeft. Zo blijft er meer speelruimte over voor uw kinderen. Ook op een extra slaapkamer kunnen stapelbedden erg handig zijn. U heeft zo altijd plek voor niet één, maar twee logees.

Slapen in de wolken

Stapelbedden hebben nog een voordeel behalve het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Veel kinderen vinden het fantastisch in het bovenste bed te slapen, dit is erg spannend. Het is verstandig vooraf duidelijke afspraken te maken over wie wanneer in het bovenste bed mag slapen. Stapelbedden staan er immers ook om bekend dat deze vaak gepaard gaan met veel ruzie over wie in het bovenste bed mag slapen. Een duidelijke verdeling van de nachten is daarom ten zeerste aan te raden. U wil immers niet dat een leuke oplossing uitdraait op geruzie en verdrietige kinderen.

Een stapelbed als klimrek

Een kind dat geen zin heeft om te gaan slapen kan door middel van stapelbedden toch overtuigd worden om te gaan slapen. U kunt bijvoorbeeld uw kind uitdagen om zo snel mogelijk het bed in te klimmen, uw kind zal dan meer bezig zijn met haar overwinning wanneer hij of zij vliegensvlug in bed klimt en zal vergeten zijn dat hij of zij, in eerste instantie, niet naar bed wilde. Het is natuurlijk wel belangrijk altijd te letten op de veiligheid van uw kinderen. Stapelbedden kunnen ook gevaarlijk zijn voor kleine kinderen wanneer zij onvoorzichtig zijn. Het is belangrijk dit vooraf goed duidelijk te maken aan uw kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog