Een vergaderruimte inrichten, zo doe je dat!

Total
0
Shares

Bijna elk bedrijf, klein of groot, heeft wel een ruimte waar wordt vergaderd. Of dit nu achter de bureaus is of in een speciale vergaderruimte. Waar wordt overlegd, is een vergaderruimte. Waar moet een vergaderruimte precies aan voldoen en welke spullen zijn fijn om in een vergaderruimte te hebben? Wij leggen het voor je uit.

De juiste vergaderruimte kiezen

Het formaat van de vergaderruimte is logischerwijs afhankelijk van het aantal mensen dat deelneemt aan vergaderingen. Bedrijven met veel werknemers hebben vaak meerdere formaten vergaderzalen, voor verschillende meetings. Een te grote, lege vergaderruimte kan echoën. Dan is een kleinere ruimte om in te vergaderen met slechts een aantal collega’s wel zo fijn.

Vergadertafels

Een vergaderruimte zonder vergadermeubels is natuurlijk geen vergaderruimte. Ook de meubels in de vergaderruimte zijn afhankelijk van hoeveel mensen er deelnemen aan een vergadering. Ga je voor een grote vergadertafel waar 20 stoelen aan kunnen, of is een kleine vergadertafel voor 6 personen groot genoeg?

Een houten vergadertafel heeft een luxe, warme uitstraling. Ideaal voor bedrijven die een gezellige, bijna huiselijke sfeer belangrijk vinden op de werkvloer. Houten vergadertafels kunnen wel een ongelijk oppervlak hebben, wat het maken van notities op papier in de weg kan zitten.

Een ronde vergadertafel wordt als intiemer gezien. Je zit dichter op elkaar en hebt dus gemakkelijker contact met elkaar. Ideaal voor meetings met een paar collega’s.

Vergaderstoelen

Vergaderingen kunnen soms uren duren en niks is dan vervelender dan een stoel die niet gemakkelijk zit. Voorkom dat jouw werknemers of collega’s last krijgen van hun rug en nek door onderzoek te doen naar comfortabele vergaderstoelen. Een goede vergaderstoel is dus erg belangrijk.

Vergaderstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleurrijke vergaderstoelen tot grijze vergaderstoelen. Vaak wordt de vergaderruimte gezien als het visitekaartje en de trots van het bedrijf. Het is dan meestal ook de plek waar de meeste klanten of opdrachtgevers worden ontvangen. Laat het merk doorschemeren in het interieur van de vergaderzaal. Kies bijvoorbeeld stoelen in dezelfde kleur als het logo of de bedrijfskleding.

Stoelen met armleuningen zitten vaak gemakkelijker tijdens een lang overleg, maar nemen in de breedte wel meer ruimte in beslag aan de vergadertafel. Hierdoor heb je al snel een grote vergadertafel nodig. Echter is het comfort van degene die plaatsnemen aan de vergadertafel wel erg belangrijk.

Verrijdbare vergaderstoelen zijn ideaal voor vergaderingen waarin door verschillende mensen wordt gepresenteerd. Werknemers of collega’s kunnen zo gemakkelijk opstaan.

Ergonomische vergadermeubels

Een veilige, comfortabele werkplek is erg belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid van werknemers of collega’s. Een oncomfortabele werkplek kan afleidend werken en kan voor fysieke klachten, denk aan nek- en hoofdpijn, zorgen. Dat terwijl je tijdens vergaderingen vaak juist scherp moet blijven.

Door te kiezen voor stoelen waarvan de hoogte en rugleuning verstelbaar zijn, kan iedereen het zichzelf gemakkelijk maken. In combinatie met een tafel van de juiste hoogte, creëer je op deze manier een vergaderruimte waarin je uren kunt blijven vergaderen.

Extra’s in de vergaderruimte

Duren meetings vaak lang? Dan kan het het waard zijn om een stille tafelkoelkast en een koffiezetapparaat in dezelfde ruimte te plaatsen. Zo kan iedereen altijd drinken pakken zonder de meeting te hoeven verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog