Een zakelijke hypotheek berekenen kun je zelf

Total
0
Shares

Als je een bedrijfspand of kantoor wilt gaan kopen voor je onderneming of als uitbreiding, dan is dit een flinke investering voor je bedrijf. Het brengt elke maand een vast bedrag wat je moet betalen voor een lange periode. Je moet deze kosten als onderneming wel kunnen dragen. Het is daarom slim om zelf je mogelijke zakelijke hypotheek berekenen te doen. We gaan je vertellen hoe!

Waarom vooraf zelf berekenen?

Als je een normale woning wilt gaan kopen, dan ga je eerst naar je financiële situatie kijken. Vaak kiezen mensen er ook voor om vooraf in gesprek te gaan met een financieel adviseur. Deze zal vooraf berekenen wat je kunt dragen met je inkomen en op deze manier weet je hoeveel je kunt betalen en naar wat voor woningen je kunt gaan kijken. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om dit makkelijk online te berekenen. Zo heb je al een goede indicatie.

Voor een zakelijke hypotheek berekenen gaat dit ongeveer hetzelfde in zijn werk. Je kunt vooraf zelf bekijken met je eigen boekhouder of met een financieel adviseur naar de cijfers van je bedrijf. Op die manier heb je zelf vaak al een goed inzicht hoeveel je maandelijks kunt dragen. Zo weet je ook een stuk beter naar welke prijsklasse bedrijfspanden je kunt gaan kijken.

Hoe wordt de hoogte berekend?

Als je een zakelijke hypotheek berekenen wilt, wordt er door de bank gekeken naar de boekhouding van de afgelopen 3 jaar. Dit houden ze aan als rode draad in hun berekening. Je zult immers de afgelopen jaren groei doorgemaakt hebben en door het investeren in een nieuw bedrijfspand of je huidige pand te verbouwen, zul je nog meer kunnen groeien.

Daarnaast zijn er ook andere geldverstrekkers. Zij vinden de waarde van het bedrijfspand wat je op het oog hebt belangrijker. Zij krijgen deze immers als onderpand. Deze geldverstrekkers zullen bijvoorbeeld ook meer aandacht besteden aan de opgestelde prognose en de doelen en plannen voor komende jaren. Op die manier wordt het ook voor starters mogelijk om een zakelijke hypotheek af te sluiten.

De zakelijke hypotheek afsluiten

In het gesprek met een hypotheekadviseur worden al je wensen besproken. Hij gaat dan op zoek naar een geldverstrekker die het beste bij je bedrijf en je toekomst past. Daarnaast zoekt hij natuurlijk ook voor je uit welke hypotheek het voordeligste voor je is en zal hij hem voor je afsluiten. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en is het geheel stressvrij geregeld.

Tip: Bedrijfshypotheek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog