Heeft linkbuilding nog toekomst in 2022

Heeft SEO nog toekomst in 2022?

Total
0
Shares

SEO Marketing is hot in 2021 en ook in 2022. Veel eigenaren van webshops zien dat online adverteren steeds duurder word. De concurrentie neemt online toe waardoor de kosten in de afgelopen jaren explosief zijn gestegen. Het gevolg hiervan is dat er veel gekeken wordt naar alternatieve manieren om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten opnieuw te triggeren. Steeds meer bedrijven besteden meer tijd en budget aan linkbuilding.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Dat betekend dat je een webpagina dusdanig optimaliseert zodat deze door een zoekmachine (in de meeste gevallen Google) hoog in de ranking van de zoekresultaten wordt geplaatst. Het optimaliseren wordt over het algemeen gedaan op basis van drie belangrijke factoren binnen SEO: content, autoriteit en techniek. Bij content is het van belang dat deze waardevol en relevant is. De lezer moet er echt iets aan hebben. Bij autoriteit gaat het over het verzamelen van externe links. Google ziet iedere inkomende link naar jouw website als een soort aanbevelingen. Meer aanbevelingen betekend meer autoriteit. En website met meer autoriteit worden doorgaans vertoond op een betere positie in de zoekresultaten van Google. Bij techniek gaat het in de eerste plaats om het gebruikersgemak van je website. Hierbij is het belangrijk dat je website snel laad, de website logisch in elkaar zit en alle elementen op een pagina duidelijk te lezen zijn.

De toekomst van SEO in 2022

Heeft SEO nog toekomst in 2022? Absoluut! Al jaren is de trend dat online adverteren via Google steeds duurder wordt. Ook het adverteren via social media wordt lastiger door strengere privacy regels. Daardoor zie je dat binnen online marketing teams steeds meer tijd en aandacht verschuift naar SEO.

Dat betekend natuurlijk ook dat binnen SEO de concurrentie toeneemt. Het zal dus steeds uitdagender worden om een top 3 positie in de zoekresultaten van Google te claimen en te behouden. Maar SEO is en blijft één van de meest duurzame vormen van online marketing. Er komen steeds meer online marketing bureaus die zich gaan richten op SEO. Wil je echt met SEO aan de slag? Ga dan op zoek naar een goede partner om je te helpen met SEO marketing in 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog