Het LEF! programma van angstmanagement.nl voor het leren omgaan met angst

Het LEF! programma van angstmanagement.nl voor het leren omgaan met angst

Total
0
Shares

Omgaan met je angst is niet iets dat je snel alleen af kunt. Hierbij is het zeker niet raar of gek om hulp te vragen. Angsten zijn iets waarvan jij in je hoofd het gevoel hebt dat ze jou of mensen om je heen gevaar opleveren. Door iemand van buitenaf hulp te vragen kan een ander jou helpen je realistisch te laten kijken naar jouw angsten.

Lees ook dit blog artikel over ontspannen: https://www.angstmanagement.nl/niet-kunnen-ontspannen/

Omgaan met angst door zelfontwikkeling

In het geval jij jezelf wilt afhelpen van je angsten kun je dit alleen proberen. Het probleem hiermee is dat jij in je eigen hoofd blijft zitten en moeilijk van buitenaf kunt zien wat nu het proces is van jouw angsten. Daarom is het voor veel mensen erg fijn om Angst coaching te hebben dat jou hiermee kan helpen. Jezelf ontwikkelen gaat niet alleen om jezelf van angsten af helpen maar ook de eerste stap durven nemen in het vragen van hulp.

Leiderschap nemen over de angst

Angsten zijn vaak iets dat jouw gedachten overnemen en jouw niet meer helder laten nadenken.

Door middel van de eerste letter van het LEF! programma, wat staat voor leiderschap, kun jij weer controle nemen over jouw angsten in plaats van de angsten die jou in de macht hebben.

In contact met je omgeving

In het LEF! programma is het tweede onderdeel ‘engagement’. In het programma houdt dit in dat jij ondanks jouw angsten in contact moet blijven met jouw hier-en-nu. Door dit te doen blijf je in de realistische wereld met de gedachten en kun je gemakkelijker en rijker gaan leven.

Focus verleggen van de angst

Ondanks dat dit erg lastig is, is het vaak handig als jij de focus niet meer of zo min mogelijk legt op de angsten en weer de focus legt op de andere belangrijke dingen in het leven. Denk aan je familie, vrienden, het werk, jouw kinderen, partner of hobby’s.

Het LEF! programma is te vinden op www.angstmanagement.nl. In dit programma vind je veel handvatten om om te kunnen gaan met jouw angsten en weer de controle te pakken over jouw leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog