Informatiebeveiliging: waar moet je aan denken?

Total
0
Shares

Ieder bedrijf krijgt wel te maken met informatiebeveiliging. Dit zijn de noodzakelijke maatregelen en processen die worden getroffen om alle vormen van cybercrime tegen te gaan en persoonsgevoelige informatie te beschermen. Tegenwoordig kan je bijna niet anders meer, dan hier ook daadwerkelijk iets aan doen. Alleen al omdat dit is vastgelegd in de wet. Bedrijven doen het uiteraard niet alleen voor de klant, maar ook voor zichzelf. Door datalekken te voorkomen en de kans op cybercrime te verminderen, lopen ze zelf ook minder risico.

Voor het verbeteren van de informatiebeveiliging moeten er heel organisatorische en procedurele maatregelen getroffen worden. Daarnaast is het belangrijk dat men echt kennis van de situatie heeft. Dat er bewustzijn wordt gecreëerd over de mogelijke gevolgen. Maar waar moet je dan aan denken en wat kunnen bedrijven als digirust.nl hierin betekenen?

ISO 27001 certificering voor meer vertrouwen


De ISO 27001 wordt wereldwijd als dé norm voor informatiebeveiliging beschouwd. Er zijn slechts enkele bedrijven die deze certificaten mogen uitdelen. Inmiddels volgen steeds meer bedrijven en organisaties een audit om dit certificaat te behalen. Hierbij moeten ze aantonen welke maatregelen ze al getroffen hebben en wat ze eventueel in de toekomst gaan doen om cybercriminaliteit tegen te gaan. Als aan de algemene kwaliteitsnorm is voldaan, wordt dit beloond met een certificaat.

Dit certificaat blijkt in de praktijk regelmatig de doorslaggevende factor te zijn in het selectieproces. Hiermee maak je immers duidelijk dat je een goed werkend managementsysteem hebt en het veilig is om je gegevens te delen. Zo weten klanten, leveranciers en stakeholders zeker dat ze hun gegevens veilig kunnen delen. Een ISO 27001 certificering zorgt dus voor meer vertrouwen bij de klant.

Besteed je IT-security uit


Vergis je niet, het kost veel tijd om de juiste maatregelen te treffen. Bovendien moet je constant vernieuwen, verbeteringen aanbrengen en testen. Cybercriminelen worden steeds slimmer. Jij mag in jouw kennis dus niet achterblijven. Als je een goed systeem hebt en hier vervolgens maanden niet meer naar omkijkt, is de kans groot dat cybercriminelen inmiddels al voldoende kennis hebben opgedaan om dit systeem te omzeilen.

Daarom is het zo belangrijk om jouw systeem zo goed mogelijk up-to-date te houden. Omdat dit heel veel tijd, kennis en energie vergt, zien we dat de IT-security van met name grotere bedrijven meestal door derden wordt opgepakt. Zo ben je optimaal beschermd en weet je zeker dat de informatiebeveiliging op de juiste manier wordt aangepakt.

Hoe staat het er bij jou voor?


Weet jij hoe goed jouw processen, maatregelen en systemen scoren in de strijd tegen cybercriminaliteit? Als je iets niet kunt meten, is het ook onmogelijk om kwetsbaarheden bloot te leggen en preventieve maatregelen te treffen. De meeste IT-bedrijven beschikken dan ook over speciale tests om te controleren hoe goed jouw informatiebeveiliging geregeld is. De uitkomst is een dossier met punten van aandacht, maar ook aandacht voor de dingen die al goed gaan. Zo weet je precies hoe het gaat en wat er nog beter kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog