Investeren in crypto

Total
0
Shares

Iedereen heeft het wel een keer gehoord op de radio of gezien op tv; investeer nu je geld in crypto voor heel mooi rendement! Als je kijkt naar de historie van crypto is dat statement zeker waar op de lange termijn. De eerste cryptomunt Bitcoin was begin 2009 als eerste in circulatie. De munt was toen een fractie van een cent waard en een marktwerking was er nog nauwelijks. Als je erop terugkijkt dan zeg je tegen jezelf had ik maar gekocht! Crypto was eigenlijk alleen maar bekend onder software developers en leden van verschillende forums. Tegenwoordig is crypto niet meer weg te denken. Crypto is over de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Zowel op software ontwikkeling en als financiële markt. Investeren in crypto is tegenwoordig zeer toegankelijk en mooie rendementen kunnen nog steeds worden behaald!

Toegankelijk geld investeren in crypto

Tegenwoordig zijn er veel online platforms waar je geld op kunt zetten zodat je kunt investeren in verschillende cryptomunten. In Nederland zijn er een aantal platformen beschikbaar maar ook buitenlandse platformen kunnen worden gebruikt. In eerste instantie gebruik je fiat om cryptomunten te kopen. Fiatgeld is een verzamelwoord voor munten zoals euro, dollar of de yen. Vervolgens kun je met fiat op het platform verschillende cryptomunten kopen als als investering. Het geld op een platform krijgen kan vaak door middel van iDeal, bankoverschrijving of het gebruik van een creditcard. Als je liever niet zelf wilt investeren en beschikt over een groot vermogen dan kun je een hedgefund inschakelen. Een hedgefund beheert jouw vermogen en kan zorgen voor een goede risicospreiding.

Het investeren in crypto is vaak onderhevig aan veranderingen

De regels omtrent investeren in crypto zijn regelmatig onderhevig aan veranderingen. De meeste platformen zorgen dat de regels die overheden of instanties bepalen worden nageleefd. Toch komt in het sommige gevallen toch voor dat een crypto platform de regels overtreed. Dit komt ook vaak voor bij de traditionele financiële markt, alhoewel de regels daar sterk in kaders is verwerkt. De traditionele financiële markt kent al veel regels vanwege zijn ouderdom. De crypto markt is een relatief nieuwe markt en moet in zekere zin nog volwassen worden. In 2020/2021 is de cryptomarkt explosief gegroeid vanwege een grote instap van veel bedrijven. Beleggen in crypto was voor bedrijven voorheen vrij lastig maar dan daar zijn sindsdien veel regels voor gemaakt.        

Je kunt cryptomunten staken voor een passief inkomen

Ooit gedroomd van een passief inkomen? Met het staken van cryptomunten is dat mogelijk! Het staken van cryptomunten is een vorm van investeren. Je kunt niet alle cryptomunten staken want je hebt namelijk twee systemen. Proof-of-work en proof-of-stake. Bij cryptomunten die gebruik maken van proof-of-stake systeem is het mogelijk om te staken. Je kunt munten voor een bepaalde tijd vastzetten door middel van een digitaal contract. Stel dat de contractduur een half jaar is. Dan dien je een half jaar van deze munten af te blijven. In ruil voor het laten staan van de munten krijg je een beloning. Dit is vaak een percentage over het het aantal wat je hebt gestaked. Deze beloning krijg je dan periodiek uitbetaald in de vorm van de munt zelf of je krijgt het op de afgesproken einddatum van het digitale contract. Op deze manier kun je passief inkomen genereren door het staken van cryptomunten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog