Is een hoverboard niets voor jou?

Total
0
Shares

Je gaat regelmatig met het openbaar vervoer, als je niet op je fiets stapt. Voor langere afstanden kies je voor de auto, of je gunt jezelf de rust en ontspanning van een treinreis. Wat doe je voor woon-werkverkeer of wanneer je er gewoon eens uit wilt zijn? Dan kies je steeds meer voor een vervoermiddel dat je comfort geeft en waarop je jezelf niet overmatig hoeft in te spannen. Het moet wel een vervoermiddel zijn dat veel van je improvisatievermogen vraagt en ook eisen stelt aan je stabiliteit en evenwichtsvermogen. Het is ons duidelijk: je bent waarschijnlijk heel geschikt voor een hoverboard.

Wat onderscheidt een hoverboard van andere elektrische vervoermiddelen?

Laten we beginnen met het grote nadeel van hoverboards en andere elektrische vervoermiddelen als Segways en elektrische steppen. De Nederlandse wetgeving is nog niet op ze ingesteld, maar dat zal vroeg of laat veranderen. In veel omringende landen zijn ze immers al ingeburgerd en we kunnen niet achterblijven. Op dit moment mag je met een hoverboard, een elektrische step of een Segway nog niet de openbare weg op. De wetgever weet immers nog niet in welke klasse hij deze nieuwe voertuigen moet stoppen en welke eisen hij gaat stellen aan het gebruik. Een hoverboard lijkt wat op een Segway, maar bij een hoverboard ontbreekt de stang met het handvat. Een hoverboard zou je kunnen opvatten als een elektrisch skateboard dat je met je voetbewegingen en je lichaamshouding bestuurt. Het is even wennen, maar heb je de basis onder de knie, dan heb je een vervoermiddel waar je niet uitgekeken op raakt.

Hoe bestuur ik mijn hoverboard?

Je hoverboard bestaat uit een horizontaal geplaatste plank, bestaand uit twee verschillende delen, die onderling verbonden zijn. Je plaatst je voeten elk op elk van de twee delen. Aan weerskanten van de voetenplank zie je grote wielen. De snelheid van je hoverboard wordt geleverd door de ingebouwde elektromotor. Hoe zet je een hoverboard in beweging? Eenvoudig, door naar voren te leunen. Hoe meer je naar voren leunt, hoe sneller je hoverboard gaat. Wat doe je als je een bocht wilt maken? Simpel, je leunt dan naar de zijkant. Licht leunen betekent een bocht met een grote draaicirkel, sterk leunen zorgt voor een scherpere bocht. Door naar achteren te leunen rem je af en als je daarmee doorgaat, kun je ook achteruit rijden.

Wil je een hoverboard kopen?

Lijkt het je wat, een hoverboard kopen en je op een nieuwe manier voortbewegen? Een topleverancier als Smart Balance levert hoverboards in alle kleuren en maten, voor jongens, meisjes en volwassenen. Je kunt kiezen tussen hoverboards met wielen van 6,5 inch diameter, tot hoverboards met 10- inchwielen, waarmee je ook offroad kunt rijden. Neem gerust eens een kijkje op https://smartbalanceshops.com/nl/10-hoverboard en maak je keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog