Klus op hoogte zelf uitvoeren of een professional inschakelen?

Total
0
Shares

Ben je een kundige doe-het-zelver en kun je niet wachten om je huis te renoveren? Er zijn ongetwijfeld veel klussen die je zelf uitvoert. Toch zijn er ook renovaties die je beter aan professionals overlaat, omdat er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan klussen waarbij je de hoogte in moet. Welke klussen laat je het beste over aan professionals? Wij vertellen je er meer over.

Is de klus veilig uit te voeren?

Als doe-het-zelver heb je ongetwijfeld een ladder in huis. Zolang je weet hoe je een ladder veilig gebruikt, is het een handig gereedschap. Toch worden ladders maar al te vaak verkeerd gebruikt.

Zo hoort een ladder alleen als middel te dienen om je werkplek te bereiken. Het is op zichzelf geen werkplek. Een ladder is bijvoorbeeld een handige hulp om op je schuur of aanbouw met plat dak te komen wanneer je een lekkage wilt opsporen. Werkzaamheden zelf hoor je echter niet uit te voeren wanneer je op een hoge ladder staat.

Heb je een klus rondom je huis waarvoor je op meer dan 2,5 meter hoog moet werken? Dan is het nodig valbeveiliging te gebruiken. Heb je hier geen ervaring mee of heb je geen valbeveiliging in huis? Dan is het een beter idee om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in deze werkzaamheden.

Aan welke regels houden ondernemers zich waar het aankomt op valbeveiliging?

Ondernemers hebben zich aan veel regels te houden waar het aankomt op valbeveiliging. Daarom is het verstandig een kundig bedrijf in te schakelen wanneer je een klus rondom het huis hebt waarvoor op hoogte werken noodzakelijk is. 

Valbeveiliging is verplicht wanneer medewerkers boven een hoogte van 2,5 meter moeten werken. Als ze op een lager niveau werken, maar er is een valrisico, dan is valbeveiliging tevens noodzakelijk. 

Ondernemers beschermen hun medewerkers op verschillende manieren tegen valgevaar. Wanneer op hoogte werken noodzakelijk is, plaatst men een steiger voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden. Wordt er op een dak gewerkt? Dan moeten er hekken of leuningen worden geplaatst. In geval het gebruik van steigers of valhekken niet mogelijk is, maken de professionals gebruik van veiligheidsgordels en vallijnen.

Valbeveiliging kopen

Valbeveiliging is te koop bij gespecialiseerde winkels en webshops, zoals Safety One Solutions. Dit is de valbeveiligingsshop waar ondernemers en zzp’ers terecht kunnen voor al hun valbeveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog