webdesign

Mobiele website vs. app voor je bedrijf: wat is beter?

Total
0
Shares

Je ziet het steeds meer gebeuren, bedrijven die hun website omruilen naar een mobiele app. Is dit echter beter? Vergroot jij het aantal bezoekers door jouw mobiele website om te ruilen naar een mobiele app? Wij leggen je graag de voordelen van beide soorten uit in dit artikel. 

Het belang van mobiele toegang

De meeste mensen beschikken vandaag de dag over een mobiele telefoon. Daarnaast gebruikt een groot deel van deze mensen, maar liefst 35%, hun telefoon om transacties mee te doen. Als bedrijf is het dus belangrijk dat jij meegroeit met de tijd. Een website hebben is vandaag de dag niet genoeg. Je moet zorgen dat deze website ook toegankelijk is via een mobiel apparaat of dat de mobiele apparaten jouw service via een app kunnen gebruiken. Het maakt niet uit of je uiteindelijk kiest voor een mobiele website of een app, het is van groot belang dat deze op ieder apparaat gebruiksvriendelijk is. Het laten uitvoeren van web en app development door Blue Dragon zorgt ervoor dat jouw bedrijfsapp of website op mobiel goed toegankelijk is.

De voordelen van een mobiele app

Steeds meer grote merken hebben in de loop van de afgelopen jaren een mobiele app ontwikkeld. Zara is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Ondanks dat de mobiele website nog steeds beschikbaar is, stimuleren ze om de app te downloaden. Dat komt omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen sneller iets kopen via een mobiele app. Ook zijn ze geneigd om meer uit te geven via een mobiele app dan wanneer ze gebruik maken van een website. Doordat de app na het downloaden altijd beschikbaar is om te bezoeken, zijn gebruikers ook sneller geneigd om opnieuw een bestelling te maken. Wel is het belangrijk om te onthouden dat het ontwikkelen van een app niet gratis is. Het ontwikkelen van een app kost snel een aantal duizend euro’s. Het is dus zeker een grotere investering en een groter risico.

De voordelen van een mobiele website

Wanneer kies je voor een mobiele website? De mobiele website komt goed van pas voor iedereen die niet klaar is om een grote investering te maken. Het is voor ieder bedrijf, groot en klein, belangrijk om te beschikken over een mobiele website. Niet iedereen wil namelijk een app downloaden om jouw platform te gebruiken. Vooral voor kleinere merken is een mobiele website beter. Dit komt doordat je via jouw website op het internet advertenties kunt draaien. Wanneer mensen googlen naar een product of niche, dan kan jij zorgen dat jouw website bovenaan de zoekbalk verschijnt. Zo wordt er meer naamsbekendheid gecreëerd en groeit het aantal bezoekers van jouw platform enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog