Mythes over animatievideo’s ontkracht

Total
0
Shares

Mythes over animatievideo’s ontkracht

Donker Media, de animatiestudio uit Eindhoven, is gespecialiseerd in het maken van animatie video’s. We zijn dol op animaties. Niet alleen omdat ze leuk zijn (ook om te maken), maar vooral omdat ze werken. We praten veel over animaties. En soms lopen we daarbij tegen interessante mythes aan.

#1 Animaties zijn niet geschikt voor onze doelgroep

Een veelvoorkomende misvatting is dat animaties alleen geschikt zijn voor kinderen of een jong publiek. Deze mythe wordt gemakkelijk ontkracht door te kijken naar de moderne animatiefilms voor volwassenen. Pixar, bijvoorbeeld, heeft bewezen dat animatie een veelzijdig medium is dat zich leent voor een breed scala aan doelgroepen en genres. Of het nu gaat om het verbeelden van complexe zakelijke concepten of het overbrengen van diepgaande emotionele verhalen, animatie heeft de kracht om mensen van alle leeftijden aan te spreken en te boeien.

#2 Animaties zijn “te leuk”

Het komt voor dat mensen animatie video’s te frivool vinden voor hun onderwerp. Het klopt dat we graag een grapje in onze animaties stoppen. Maar dat doen we alleen maar omdat het werkt. Animatie video’s kunnen elke sfeer en toon krijgen die je maar wilt. Bij Donker Media hanteren we maatwerk. Bij elke animatie die we maken beginnen we bij het begin: wat willen we bereiken. Daarna kijken we pas hoe we de animatie gaan vormgeven.

#3 Animaties zijn strontvervelend

Dat is ook wat. Zegt de een dat animaties “te leuk zijn”, de ander noemt ze oorverdovend saai. Tja…eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij #2. We maken de animatie zo saai of leuk als nodig is om jouw boodschap over te brengen.

#4 Animatie is reclame

Tenslotte wordt weleens gezegd dat animaties niet meer zijn dan reclame. En ja, er zijn reclame animaties. Maar je kunt veel meer: geef je publiek een teaser. Leg ze iets uit door een explanimation laten maken. Laat ze lachen. Het kan allemaal. Tenminste, met een animatie op maat van Donker Media.

Wil je meer ontdekken over de mogelijkheden van animatievideo’s en hoe Donker Media maatwerk levert om aan jouw behoeften te voldoen? Bezoek onze website voor meer informatie en voorbeelden van ons werk. Animatie is een krachtig communicatiemiddel dat veelzijdig genoeg is om aan vrijwel elke behoefte te voldoen. Laat de mythes achterwege en ontdek de ware potentie van animatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog