Op zoek naar de perfecte kandidaat voor jouw vacature?

Total
0
Shares

Ben jij al weken bezig met het zoeken van de perfecte kandidaat voor een baan binnen de voedsel en agribusiness sector, maar komt het einde maar niet in zicht? Heb jij al eindeloos veel sollicitatiegesprekken moeten doorstaan opzoek naar een geschikte werknemer, maar kun je niemand vinden? Door middel van bijvoorbeeld de werving en selectie van Ceres kun jij met gemak dé perfecte werknemer vinden, zonder dat het jou tijd en moeite kost. Jij als bedrijf levert de kwalificaties voor de baan en de eisen waaraan de werknemer aan moet voldoen, en een vacaturesite plaatst de vacature en gaat actief opzoek naar de geschikte kandidaat.

Het schrijven van een goede vacature

Het schrijven van een goede vacature is van uiterst belang in het werven van nieuwe werknemers. Er zijn een aantal factoren om in gedachten te houden bij het schrijven. De eerste factor is een wervend intro, waarmee je de aandacht trekt. Besteed daarnaast veel aandacht aan de functie-inhoud, zodat je alleen de kandidaten trekt die daadwerkelijk goed bij de functie passen. Vermeld ook duidelijk de functie-eisen, maar maak de lijst niet te lang. Hiermee trek je wel de juiste mogelijke werknemer, zonder dat de lijst te onrealistisch wordt. Kost dit je te veel moeite? Schakel dan een recruiter in, zoals bijvoorbeeld Ceres Interim Solutions.

Maak de vacature goed vindbaar

Heb jij moeite met jouw vacature goed vindbaar maken? Bij massalevacature sites kan het gebeuren dat de door jou geschreven vacature pas na tientallen pagina’s tevoorschijn komt. Hierdoor is de kans groot dat de vacature niet opvalt en dus niet gelezen wordt. Het kan dus best lastig zijn als bedrijf om ervoor te zorgen dat een vacature daadwerkelijk interactie als gevolg heeft. Tegenwoordig kun je Google’s zoekmachine gebruiken om jouw vacature goed te laten vinden, mede door middel van Search Engine Optimization. Je kunt echter ook een recruiter inschakelen, die meehelpt in het vinden van de perfecte kandidaat.

Hoe houd je een goed sollicitatiegesprek?

Wanneer je de juiste kandidaat gevonden hebt, zelf, of door middel van een recruiter, is het tijd voor het sollicitatiegesprek. Hoe kun je een goede sollicitatie het best vormgeven, zodat jij inzicht krijgt in de kennis en kunnen van de sollicitant? Je begint natuurlijk met voorstellen, waarin je van de sollicitant verwacht wat informatie over zichzelf te geven. Vermeld zelf informatie over de organisatie. Geef de sollicitant de mogelijkheid om te vertellen over wat hij/zij verwacht van de baan en de huidige baan. Vraag ook om de motivatie van de sollicitant. Eindig met de mogelijkheid voor de sollicitant om vragen te stellen.

De juiste kandidaat selecteren

Het selecteren van de juiste kandidaat is misschien wel de belangrijkste stap in het werven van nieuwe werknemers. Maar wat is nu de beste manier om dit te doen?

Maak ten eerste een lijst met harde criteria: hier moet de nieuwe medewerker (minimaal) aan voldoen. Gebruik hierin eventueel voorselectievragen, voorafgaand aan de sollicitaties. Betrek ook collega’s in het uiteindelijke oordeel. Zij zullen uiteindelijk samenwerken met de nieuwe medewerker en dus is het van belang dat hij/zij in het team past. Met deze tips kun jij de beste kandidaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog