Sporttape bij overbelaste spieren, ter preventie en bij blessures

Sporttape bij overbelaste spieren, ter preventie en bij blessures

Total
0
Shares

Veel mensen zijn al bekend met de term sporttape of het intapen van bepaalde lichaamsdelen. Dit gebeurt om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld ter preventie bij het sporten. Dit zie je voornamelijk terug bij mensen die sporten op een hoog niveau. Nu klinkt het alsof dit soort tape alleen geschikt is voor mensen die veel sporten en daar misschien last van krijgen. Hoewel dit deels waar is, kan sporttape ook bij andere soorten blessures worden gebruikt die minder met sporten te maken hebben. In dit artikel kijken wij naar de verschillende situaties waarbij sporttape wordt ingezet. Het is hierbij overigens belangrijk om te onthouden dat enige kennis van hoe je sporttape aanbrengt een vereiste is. Als je vermoedt dat sporttape je misschien kan helpen bij overbelasting kan je daarom beter altijd eerst een specialist raadplegen.

Verschillende soorten sporttape

De term sporttape, of een bepaald lichaamsdeel intapen zoals bijvoorbeeld een enkel of een knie doet vermoeden dat er maar een soort sporttape is. Niks is minder waar. Er zijn verschillende soorten sporttape beschikbaar, die allemaal net andere eigenschappen hebben wat ze meer of minder geschikt maken voor je type blessure. Wat ze allemaal trouwens gemeen hebben, is dat ze goed blijven kleven zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze los raken. Dit is trouwens ook erg belangrijk omdat sporttape goed moet kleven om zo iets te doen voor je spieren waar het nu juist voor wordt gebruikt. Er zijn elastische soorten sporttape. Dit type sporttape beweegt dus met je mee terwijl je bepaalde bewegingen maakt. Dit type tape wordt vaak gebruikt om de druk van bepaalde bewegingen te ontlasten, zodat bepaalde bewegingen beter uitvoerbaar worden. 

Niet-elastische sporttape

Daarnaast zijn er ook niet-elastische soorten sporttape. Dit soort tape wordt voornamelijk gebruikt om iets vast te zetten, zoals bijvoorbeeld gewrichten. Dit wordt vaak preventief ingezet om bijvoorbeeld te voorkomen dat er blessures aan enkels of knieën optreden tijdens situaties die veel van je lichaam vragen, zoals bijvoorbeeld sportwedstrijden. 

Sporttape niet alleen voor sport

Niet alleen sporters kunnen last hebben van overbelasting en zijn daarom misschien gebaat bij sporttape. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die bepaalde beroepen hebben waarbij ergonomisch werken niet altijd mogelijk is. Overbelasting kan ook voorkomen als men vaak dezelfde bewegingen maakt. Voorbeelden van dit soort overbelasting zijn bijvoorbeeld een muisarm of tennisarm. Veel mensen kunnen hier erg veel last van hebben. Als ook jij last hebt van dit soort klachten is het altijd eerst een goed idee om een professional hier naar te laten kijken. Het is namelijk erg belangrijk dat je verstand hebt van hoe je sporttape aan moet brengen, en of dit wel de juiste oplossing voor je klachten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog