Vereffenen nalatenschappen, wat houdt het in

Vereffenen nalatenschappen, wat houdt het in?

Total
0
Shares

Uw vereffenaar staat klaar om te helpen met het vereffenen van nalatenschappen! Er zijn verschillende stappen die gevolgd moeten worden om dit goed af te ronden. Uw vereffenaar is hier expert in en wilt u daar graag verder mee helpen! Lees verder en kom erachter wat het vereffenen van nalatenschappen nou precies inhoudt.

Vereffenen nalatenschappen

Uw vereffenaar helpt met het vereffenen van nalatenschappen. Een rechtbank of notaris geeft hier vaak de opdracht voor, maar soms ook erfgenamen. Er gelden wettelijk regels bij het vereffenen van een nalatenschap. Als deze regels die worden gevolgd, kan dat leiden tot aansprakelijkheid voor de schulden van de nalatenschap. Uw vereffenaar is expert op het gebied van deze regels en de verplichtingen waaraan voldaan moet worden. 

Onbeheerde nalatenschap

Als niemand het initiatief neemt om de nalatenschap af te wikkelen, is een nalatenschap onbeheerd. Wanneer iemand kan aantonen dat zij belang hebben bij de afwikkeling, kan diegene bij de rechtbank verzoeken een vereffenaar te benoemen. De vereffenaar zal daarna de schulden voldoen, soms wordt dit gedaan door goederen te verkopen. Uw vereffenaar zal ook erfgenamen opsporen om de overgebleven goederen aan over te dragen. Omdat er soms over de hele wereld moet worden gezocht voor erfgenamen is dit niet altijd even makkelijk. Er zijn landen zonder een centrale persoonsregistratie en dat maakt het lastig. Gelukkig beschikt Uw vereffenaar over de juiste ervaring en een goed netwerk om dit waar te kunnen maken!

Goederen verkopen

In sommige gevallen zijn er onvoldoende liquide middelen om de schuldeisers te betalen en zal de vereffenaar goederen moeten verkopen uit de nalatenschap. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om de schuldeisers te betalen. Het is niet in de wet vastgelegd hoe de vereffenaar goederen moet verkopen. De vereffenaar mag goederen verkopen in hoeverre nodig is om alle schulden af te betalen, dit kan op verschillende manieren. 

Overgebleven goederen overdragen

Als de schulden zijn afgelost, worden de overgebleven goederen aan de erfgenamen gegeven. In het geval van één erfgenaam is er geen probleem, maar bij meerdere erfgenamen zal een verdeling plaatsvinden. Uw vereffenaar kan daarbij helpen, maar de verdeling niet vaststellen. Dit wordt door de erfgenamen gedaan en pas als de verdeling is aanvaard, kan de vereffenaar de goederen overdragen. Uw vereffenaar zal beheer hebben over de nalatenschap totdat dit is gebeurd en afgerond.

Bron: Uw Vereffenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog