Waar moet je aan denken bij het inrichten van een bedrijfspand?

Total
0
Shares

Voor veel ondernemers is het een grote stap om eindelijk een eigen pand te huren of te kopen. Misschien ben je ooit als kleine start-up in huis begonnen en ben je nu uitgegroeid tot een groot bedrijf, inclusief personeel en dus nu ook je eigen pand. Een enorme stap en tegelijkertijd ook een flinke uitdaging. Je wilt er immers wel zeker van zijn dat het bedrijfspand aan alle wensen voldoet. Een goed interieur is dan ook van essentieel belang. Maar waar moet je aan denken bij het inrichten van een bedrijfspand?

Wees zichtbaar voor voorbijgangers


Is het de bedoeling om klanten te ontvangen op kantoor? Of wil je zelfs voorbijgangers naar binnen lokken om van jouw diensten gebruik te maken? Dan is het wel belangrijk dat je bedrijf goed zichtbaar is. Daarom mag het reclamemateriaal van 3tac zeker niet ontbreken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld aan gevelreclame of reclameborden langs de weg denken. Zorg er in elk geval voor dat mensen direct jouw bedrijf herkennen en ook weten wat je bedrijf precies doet. Zo vergroot je de kans dat mensen geïnteresseerd raken in jouw diensten of producten.

Let op: het is niet alleen belangrijk om buiten reclamemateriaal te gebruiken, maar ook om dit binnen toe te passen. Je zou bijvoorbeeld aan bestickering kunnen denken om de ruiten in het pand op te vrolijken of de toiletten net wat meer te personaliseren. Zo druk je echt je eigen stempel op het pand. Hiermee geef je ook potentiële klanten die het pand betreden direct een goede eerste indruk.

Ergonomische inrichting

Bij het inrichten van het pand is het vooral belangrijk om op de ergonomie te letten. Het is jouw taak als werkgever om fijne en efficiënte werkplekken te creëren. Als het met de ergonomie op kantoor slecht gesteld is, kan dit leiden tot een lagere productiviteit en op de lange termijn zelfs een hoger ziekteverzuim.


Bij ergonomie moet er niet alleen aan het meubilair gedacht worden, ook omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur op kantoor, of er voldoende ventilatie aanwezig is en de isolatiewaarde met betrekking tot geluid. Je moet alles op alles stellen om jouw werknemers zo prettig mogelijk te kunnen laten werken.

Besteed het inrichten van het pand uit aan een vakman


Het bedenken van een goed interieur, deze plaatsen en ook nog eens met de omgevingsfactoren rekening houden. Dat is nogal wat. Het is dan ook niet vreemd dat hier veel tijd en moeite in gaat zitten. Waarschijnlijk besteed je die tijd liever aan het ondernemen. Het is dan ook niet voor niets dat veel ondernemers ervoor kiezen om dit werk uit te besteden aan een vakman. Een interieurontwerper die precies weet waar hij aan moet denken om een goed bedrijfsinterieur samen te stellen. Door het inschakelen van een vakman bespaar je niet alleen ongelooflijk veel tijd, maar weet je ook nog eens zeker dat dit op de juiste manier gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog