Waar op letten bij het kiezen van een boekhoudpakket?

Total
0
Shares

Het kiezen van een boekhoudpakket is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verschillende pakketten op de markt, en ieder pakket heeft weer andere voordelen en nadelen. In dit blogartikel geven wij je wat handige tips om rekening mee te houden bij het kiezen van een boekhoudpakket!

Tip 1:  Bepaal je eisen

Voordat je überhaupt gaat kijken naar de verschillende boekhoudpakketten die er bestaan, is het belangrijk dat je weet wat voor jouw bedrijf nodig is. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan of je bedrijf internationaal opereert en dus rekening moet houden met andere valuta’s. Ook is het fijn om te weten welke functionaliteiten van een boekhoudprogramma jij nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een webshop? Dan is het fijn als het boekhoudpakket hiermee kan integreren. De beste boekhoudpakketten bieden deze integratie over het algemeen wel.

Tip 2:   Kies een gebruiksvriendelijk programma

Het is natuurlijk heel vervelend als je uren aan het boekhoudprogramma zit te werken en je komt er maar niet uit. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een gebruiksvriendelijk programma. Een goede manier om te bepalen of een programma makkelijk in gebruik is, is door ervoor te zorgen dat je eerst een gratis trial versie download. Zo kun je het programma eerst uitproberen en kijken of het iets voor jou is.

Tip 3: Let op de kosten

Als je gaat kijken naar de verschillende boekhoudpakketten die er bestaan, zul je al snel merken dat de prijzen flink uiteenlopen. Het is natuurlijk verleidelijk om direct voor het goedkoopste pakket te gaan, maar dit is lang niet altijd de beste keuze. Soms is het beter om wat meer te betalen voor een programma, maar wel een programma te kiezen dat echt aan al je wensen voldoet. Als je gaat kiezen voor het goedkoopste pakket, loop je het risico dat je later toch weer over moet stappen naar een ander boekhoudprogramma omdat het pakket niet aan al je eisen voldoet. Let dus goed op de kosten van het programma, maar laat de prijs niet het enige zijn waarop je afgaat.

Tip 4: Lees reviews

Een goede manier om te bepalen of een boekhoudpakket aan al je wensen voldoet, is door reviews van andere gebruikers te lezen. Er zijn verschillende websites waarop je reviews kunt vinden van de meest populaire boekhoudprogramma’s. Op die manier weet je precies wat andere mensen ervan vinden en of het programma aan hun verwachtingen voldeed.

We hopen dat deze tips je helpen bij het kiezen van het perfecte boekhoudpakket voor jouw bedrijf! Wij wensen je in ieder geval veel succes met het uitzoeken van het perfecte pakket. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog