m digitaliseren?

Waarom digitaliseren?

Total
0
Shares

Digitalisering is de toekomst van bedrijven, maar het is niet gemakkelijk om over te stappen als u het niet gewend bent. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe uw organisatie kan digitaliseren!

Waarom digitaliseren?

Digitaliseren betekent het volgende: Het veranderen van digitale en sociale processen in uw bedrijf door middel van technologie met als doel deze procedures te verbeteren. De voordelen van digitalisering zijn legio – het zorgt bijvoorbeeld voor meer gestroomlijnde workflows die kunnen leiden tot meer efficiëntie (minder stappen per proces), makkelijker opschalen of zelfs het creëren van geheel nieuwe diensten/producten waar die er voorheen helemaal niet waren! Alleen al deze redenen zorgen ervoor dat u tijd wilt vrijmaken om geen enkele kans te missen terwijl u in de wacht staat. Een transformatie kost tijd. Zeker in business is dit het geval. Echter wegen de voordelen van digitalisering een stuk zwaarder dan de nadelen.

1.Een werkbonapp

​​Een digitale werkbonapp is een uitstekende manier om efficiënt gegevens te verzamelen en werkprocessen uit te voeren. Met deze nieuwe technologie kunnen werknemers hun voltooide taken ontvangen op de mobiele apparaten in plaats van de traditionele op papier gebaseerde methoden zoals tickets of slips. De papieren methoden zijn daarnaast ook foutgevoelig door bijvoorbeeld het moeilijk lezen van een handschrift of het vergeten van essentiële informatie voor op de werkbon. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat u iets kwijtraakt omdat alles via één enkel platform gaat waar alle nodige informatie binnen handbereik is, waardoor het beheer ook veel gemakkelijker is dan ooit tevoren. Zeker wanneer meerdere mensen samenwerken is het gemakkelijk wanneer alles op een centrale plek staat opgeslagen.

2.Online werken

Een andere goede manier om te digitaliseren is door medewerkers zoveel mogelijk online te laten werken met verschillende programma’s. U kunt hierbij denken aan Zoom of Microsoft teams, maar ook zaken als de Google cloud en Dropbox – dit zijn allemaal uitstekende tools die u helpen in uw doelstelling voor bedrijfs ICT kostenreductie! Door te werken via een dienst als Cloud Storage (Drop Box), heeft men geen harde schijven meer nodig; in plaats daarvan is alleen internettoegang nodig omdat de gegevens op servers blijven staan die zich over de hele wereld bevinden in plaats van op specifieke punten, wat de benodigde ruimte sterk vermindert en tegelijkertijd de snelheid verhoogt met minder wachttijden bij het heen-en-weer overbrengen van bestanden tussen apparaten. Daarnaast is het voor werknemers een stuk gemakkelijker om samen te werken aangezien ze alles op elk moment terug kunnen vinden in de cloud.

3.Maak een overzicht van alle processen

Een manier om uw bedrijf te digitaliseren is door alle processen in uw bedrijf onder de loep te nemen en na te gaan of er processen zijn die door een computer kunnen worden vervangen. Zo niet, dan zullen er andere vormen van digitalisering moeten plaatsvinden, zoals papierloos werken of het implementeren van een app voor snellere communicatie tussen medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog