Waarom kiezen voor een verkoopmakelaar bij verkoop?

Waarom kiezen voor een verkoopmakelaar bij verkoop?

Total
0
Shares

Geen makelaars bemiddeling

Besluit je om zelf je huis te verkopen zonder de medewerking van een makelaar? Dan zul je rekening moeten houden met tal van zaken. Ten eerste zul je het huis niet ten verkoop kunnen zetten via de bekende Funda. Wat het lastiger maakt voor je advertentie om gezien te worden door kopers. Bij Funda kunnen alleen makelaars terecht. Bij verkoop op eigen titel zul je rekening mee moeten houden dat er heel veel tijd gaat zitten in het gehele verkoopproces. Je zult bijvoorbeeld zelf de vraagprijs moeten vaststellen, de advertertentie als de bezichtigingen zelf ter hand nemen en zelf moeten onderhandelingen. Heb je een koper kunnen interesseren? Dan start de koopprijs onderhandelingen en moet je ook zelf de koopovereenkomst opstellen. Het voordeel hierbij is, dat je wel gebruik kunt maken van de standaard model koopovereenkomst en deze eventueel kunt laten beoordelen door Vereniging Eigen Huis. 

Voordeel bij inhuren van een makelaar

Het tijdbesparend aspect met een makelaar. Je wint enorm veel tijd met de deskundigheid die de ingehuurde makelaar, aan de dag legt. Een deskundige verkoopmakelaar Amstelveen kent de lokale markt, de gangbare vraagprijs en weet waar op te moeten letten bij potentiële kopers. Hij zal je adviseren over de vraagprijs, leidt kijkers rond, onderhandelt en stelt het koopcontract op. Op deze manier laat je het hele verkoopproces aan een professional over. Je kunt alles met betrekking tot de verkoop uitbesteden aan de makelaar of zelf bepalen welke onderdelen van de verkoop je zelf ter hand neemt. Welke opties je hebt om je huis te verkopen, met of zonder makelaar, bepaal je aan de hand van het takenpakket van de makelaar.

Taken van de makelaar

Ben je op de hoogte van het takenpakket van de makelaar? Met deze informatie kun je bepalen welk deel van het proces je bij verkoop zelf ter hand neemt. De makelaar kan kortom de woningwaarde beoordelen, adverteren, juridische en bouwkundige aspecten van de woning inzamelen, verzorgen van bezichtigingen, potentiële kopers in kaart brengen, onderhandelen met kopers, opstellen van de koopovereenkomst en het begeleiden van de afwikkeling van de eigendomsoverdracht bij de notaris. 

Voorma & Millenaar makelaars – taxateurs o.g. Amstelveen
Amsterdamseweg 176
1182 HL Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog