Waarop letten bij een smartwatch vergelijken

Waarop letten bij een smartwatch vergelijken

Total
0
Shares

Wil jij een smartwatch kopen? Dan doe je er goed aan om dit artikel te lezen. Waarop letten bij een smartwatch vergelijken.

Ben jij op zoek naar een smartwatch? Voor jezelf of als cadeau voor een ander? Je vindt smartwatches van allerlei merken en in allerlei prijsklassen. Waar moet je op letten bij een smartwacht vergelijken? Je leest er meer over in dit artikel. Want hoewel iedere smartwatch ongeveer dezelfde functies heeft, kun je soms beter de één of de ander kiezen.

Apple Watch met iPhone

Het belangrijkste is een goede comptabiliteit tussen je telefoon en smartwatch. Als je een iPhone hebt, dan is de Apple Watch de logische keus. Er zijn wel andere watches die compatibel zijn met een Apple en Android telefoon, maar je kans per model net wat functies missen. Check dit voor je er één koopt. Denk ook na over de toekomst, ben je van plan altijd een iPhone te houden? Of ga je juist overstappen van Android naar iPhone?

Functies

Denk na over de functies die je wilt en het gebruik. Een smartwatch kan veel meer dan een sporthorloge of activity tracker. Maar als jij hem alleen voor sport gebruikt, dan kan de laatste de betere keuze zijn. Wil jij ook je slaap meten? Dan moet je een smartwatch hebben met lange batterijduur die snel op kan laden. Zo voorkom je dat je hem aan de lader hebt liggen.

Sporten met een smartwatch

Niet iedere smartwatch is even geschikt om mee te sporten. Denk aan waterdicht zijn en hoe het bandje zit. Je hebt soms liever een wat lichtere smartwatch voor bijvoorbeeld hardlopen. Je voelt dan niet steeds dat horloge zitten.

Rond of vierkant scherm

Ze hebben mobieltjes niet voor niets langwerpig gemaakt. Voor de smartwatch kan die ronde wijzerplaat wel mooi lijken, maar is het ook praktisch in gebruik? Doordat het begin en eind van het scherm afgerond is, zal tekst alleen in het midden goed leesbaar zijn. Handiger is dus een hoekig ontwerp.

Merken smartwatches

De bekendste zijn Apple en Samsung, vaak koop je deze als je al een telefoon van dit merk hebt. Daarnaast is Fitbit de bekendste in sporthorloges. Andere bekende merken zijn Huawei en Sony. Wil je liever iets exclusiefs? Kijk dan eens bij design smartwatches zoals de Michael Kors smartwatch. Deze heeft minder functies dan een Apple Watch, maar oogt meer als een luxe horloge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog