Wat is commerciële dans?

Wat is commerciële dans?

Total
0
Shares

Het woord zegt het: commerciële dans. Commerciële dans is simpelweg dans waar je als danser geld mee kan verdienen. Het is op zich een meer eigentijdse dans, zeg maar moderne dans. Het is de dans van vandaag, zou je kunnen zeggen en het is een combinatie van verschillende dingen. Er worden verschillende genres, maar ook stijlen gecombineerd. Lees verder om er meer van te leren.

Waar komt deze vandaan?

Commerciële dans combineert bewegingen uit verschillende stijlen. Het is ontpopt uit de Urban-stijlen. Met name gaat het om onder meer een combinatie van Hip Hop, Break Dance, Jazz en Street Dance met theatrale Jazzstijl. Zo kunnen ballet danseressen de vrijheid nemen om hun kunst te fuseren, waardoor ze een eigen sassy-factor kunnen ontwikkelen. Het gaat gepaard met hoge energie inzet en is super modern. Velen karakteriseren deze dansstijl dan ook als de perfecte en meest professionele combinatie van Hip Hop met de Moderne Jazz. Het komt voornamelijk bij R&B en Popmuziek tevoorschijn.

Kenmerken van commerciële dans

De dansstijl is een heel technische dansvorm. Je danst veelal vanuit je gevoel en je brengt verbinding tussen je lichaam en geest. Het kenmerkt zich door veel vloerwerk, maar ook onvoorspelbaarheid. Karakteristieken zijn je tactische omgang met zwaartekracht, ademhaling, dynamiek, ontspanning en vooral ook de spanning die je erin brengt. Je doelt vooral op de emoties die je bij het publiek kan oproepen. Je werkt echt vanuit kwaliteiten als krachtopbouw, lenigheid en dansgevoel. Het gaat voornamelijk erom dat je nieuwe ritmes kunt creëren en je creativiteit in de danspasjes de vrije loop kunt geven. Er zit veel nieuws in en dat maakt het zo minder voorspelbaar bij elk optreden. Het is dus een innovatieve dansvorm.

Waar je kunt optreden

Deze vorm van dansen is wereldwijd bekend en is dans dat wordt gedaan in de entertainment industrie. Deze kun je zien wanneer artiesten live optredens doen, waarbij zij worden ondersteund door dansers op de achtergrond. Je ziet ze in muziekvideo’s, op de televisie, in films maar ongetwijfeld in commercials. Als commerciële danser kun je dansen in arenatours, bij cruises en prijsuitreikingen. De wereldberoemde film Step Up is een goed voorbeeld van waar je je talent kan inzetten en hoe je dat kan doen.

GLO Entertainment Live
Remmerdenplein 100
1106 AK Amsterdam

https://www.glo-entertainment-live.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog