werkplekken

Werkplekken reserveren voor hybride werken: de voordelen

Total
0
Shares

Voor veel organisaties is grote kantoorruimte overbodig geworden. Door medewerkers meer hybride te laten werken, kan het met veel minder ruimte. Het is echter niet zo dat dit geruisloos verloopt. Zo zijn sommige dagen populairder dan andere voor kantoorwerk. Het is dus wel belangrijk om de plekken goed te benutten. Zo zorg je dat medewerkers niet teleurgesteld achterblijven en je zorgt dat rustige momenten beter benut worden. Werkplekken reserveren met een goed systeem is daar de oplossing voor.

De kosten verlagen

Kantoorruimte is duur. Wanneer je minder ruimte afneemt, dan zal dat dus ook de kosten omlaag brengen. Het is fijn om precies voldoende ruimte te hebben zodat iedereen goed aan de slag kan gaan. Met een goed systeem heb je altijd inzicht in de bezetting en kan je hier dus je beslissingen op baseren. Zo dring je de kosten terug.

Ook handig voor medewerkers

Het werken op kantoor is natuurlijk nog altijd belangrijk, zelfs in hybride systemen. Daarom is het voor medewerkers ook handig wanneer ze de zekerheid van een plek hebben. Met het reserveringssysteem zien ze direct welke plekken vrij zijn op kantoor. Dit doen ze gewoon op een laptop of smartphone. Reserveren voor dezelfde dag, of voor de komende dagen is dan mogelijk. Dit maakt het efficiënt indelen van de werkweek veel gemakkelijker. Zorg wel dat plekken worden vrijgegeven bij no-shows. 

Beter kunnen samenwerken

Dankzij de systemen is het ook mogelijk om medewerkers beter te laten samenwerken. Dit is vaak essentieel voor goede prestaties. Hybride werken maakt dit niet gemakkelijker omdat je elkaar al snel kan mislopen. Daarom is samen plekken kunnen reserveren in het systeem natuurlijk de perfecte oplossing om dat beter te maken. Zo kan je de samenwerking dus weer goed stimuleren.

Werkplek van de toekomst

Wanneer je zeker wilt zijn dat je bedrijf ook in de toekomst nog relevant is, dan is het goed om met werkplekreserveringssystemen te gaan werken. Op die manier kan je niet alleen zien wanneer de plekken beschikbaar moeten zijn. Het is ook belangrijk dat je weet welke plekken beschikbaar moeten zijn. Denk aan plekken met extra technologie, zit-sta bureaus of denk aan vergaderruimtes. Zo kan je de medewerkers bieden wat ze nodig hebben.

Passend bij de nieuwe generatie

Om ook in de toekomst relevant te blijven, is het ook belangrijk om de nieuwe generatie medewerkers aan te trekken. Dat doe je bijvoorbeeld door systemen zoals werkplekreservering te benutten. De nieuwe generatie denkt heel anders over hoe, waar en wanneer er gewerkt moet worden. Met dit soort systemen kan je daaraan voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Boekenweek 2021 van start

Vanochtend heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de…
Lees blog