Zelf bier brouwen in je eigen keuken

Zelf bier brouwen in je eigen keuken

Total
0
Shares

Wist je dat je zelf ook bier kunt brouwen in je eigen keuken? Zelf bier brouwen is één van de snelst groeiende hobby’s in Nederland en dat is ook niet vreemd. Je hebt een aantal attributen nodig die je voor weinig geld kunt kopen. En daarnaast is het belangrijk om voornamelijk geduld te hebben voordat je het eindresultaat kunt proeven.

Wist je dat je zelf ook bier kunt brouwen in je eigen keuken? Zelf bier brouwen is één van de snelst groeiende hobby’s in Nederland en dat is ook niet vreemd. Je hebt een aantal attributen nodig die je voor weinig geld kunt kopen. En daarnaast is het belangrijk om voornamelijk geduld te hebben voordat je het eindresultaat kunt proeven.

Dit heb je nodig om zelf bier te kunnen brouwen

Vrijwel alle bieren bestaan in de basis uit vier ingrediënten: mout, hop, water en gist. Met deze vier ingrediënten kun je allerlei verschillende soorten bier brouwen.

Naast de basis ingrediënten heb je ook een aantal attributen nodig voordat je kunt beginnen met brouwen. Dit zijn:

  • 5 liter vergistingsemmer
  • Waterslot
  • Aftapkraan
  • Reinigingsmiddel
  • Keukenthermometer
  • Hydrometer

Er zijn verschillende websites waar je starterspakketten kunt kopen. Brouwpunt.nl is zo’n website en bied verschillende starterspakketten aan. Je kunt daar bijvoorbeeld kiezen voor een starters- en pluspakket.

Speciaal bier zelf brouwen

Het leuke van zelf bier brouwen is dat je eigen smaken kunt toevoegen en daarmee zelf kunt gaan experimenteren. Met verschillende soorten mout, hop en gist, en deze op de juiste manier te combineren kun je speciaal bieren als blond, triple of IPA maken. Daar kun je vervolgens eigen ingrediënten als sinaasappel, kruiden en andere fruitsoorten aan toevoegen om zo je eigen favoriete smaak te creëren.

Eén van de meest populaire bieren om zelf te brouwen is blond bier en een IPA. Er zijn verschillende recepten verkrijgbaar en met deze twee biersoorten kun je zelf ook eenvoudig smaken toevoegen.

Tips voordat je gaat starten met bier brouwen

  1. Voordat je begint met brouwen is het belangrijk dat alle materialen die je gebruikt schoon zijn. Gebruik hiervoor eventueel een speciaal reinigingsmiddel voor brouwen.
  2. Lees en bestudeer voordat je begint alle stappen goed door. De verschillende stappen van het bier brouwen lijken betrekkelijke eenvoud. Maar vragen wel om nauwkeurigheid. Zeker hert hanteren van de juiste temperaturen.
  3. Zorg dat je beschikt over een goed werkende temperatuurmeter. Tijdens het brouwen breng je het brouwsel op verschillende temperaturen. Hierbij is nauwkeurigheid geboden anders zal het brouwsel vrijwel zeker mislukken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog