Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken. Waar moet je op letten?

Total
0
Shares

Elk jaar is het weer zover dat je kunt overstappen van de ene naar de andere zorgverzekering. Het is dan ook erg belangrijk dat je dit niet zomaar doet maar dat je de ene zorgverzekering vergelijken gaat met de andere. Maar wat zijn nu eigenlijk de dingen waar je op moet letten wanneer je dat gaat doen?

Wat is belangrijk bij zorgverzekering vergelijken?

We weten allemaal dat in Nederland vanaf je 18e jaar een zorgverzekering verplicht is. Vanaf dat moment is het ook belangrijk om na te gaan bij de zorgverzekering wat er eventueel in het basispakket zit. Soms zijn er dingen die jij echt nodig hebt en die bij de ene zorgverzekering wel in het basispakket inbegrepen zitten en bij de andere zorgverzekering niet. Dat zijn dus echt wel dingen waar jij goed op moet letten.

Is een extra pakket altijd nodig?

Het is niet altijd nodig om een extra pakket erbij te nemen maar dat is per persoon verschillend. Dat is dan ook de reden dat je goed op moet letten of dat hetgeen wat jij nodig hebt in het basispakket zit of niet. Soms kan je niet anders dan er een extra pakket bijnemen omdat jij de zorg die er in dat pakket zit nodig hebt.

De prijs van de zorgverzekering

Wanneer je de zorgverzekering vergelijken gaat met elkaar dan zal je er ook achter komen dat de prijzen ervan behoorlijk uiteen kunnen lopen. Dit is niet alleen maar voor de basisverzekering het geval maar ook voor de aanvullende pakketten die er af te nemen zijn. Toch loont het zich ieder jaar weer om na te gaan of dat je ergens anders niet goedkoper uit bent voor hetzelfde pakket of zelfs wel voor een uitgebreider pakket. Soms lukt het je om tientallen euro’s te besparen op jaarbasis en zeg nou eerlijk, wie zou dat niet willen doen? We willen toch allemaal meer voor minder geld?

Het eigen risico van de zorgverzekering

Het eigen risico wat je hebt bij een zorgverzekering kan ook per aanbieder verschillen. Bij de meeste is het hetzelfde bedrag maar sommigen hebben ervoor gekozen om een hoger eigen risico aan te bieden waardoor je een lagere maandpremie hebt. Of dat dit voor jou handig is om te doen dat zijn dingen die je zelf in overweging moet nemen. Kom jij bijna nooit bij de dokter en heb jij bijna nooit zorg nodig? Dan is het misschien wel handig om te doen maar ben je bijvoorbeeld chronisch ziek en heb jij veel zorg nodig dan is het iets wat zeker niet het overwegen waard is.

Kies de verzekering die bij jou past

Het is misschien even een werkje om het allemaal uit te zoeken maar het zal zich uiteindelijk wel lonen. Kies de zorgverzekering die het beste bij jou past zodat je er later geen spijt van hebt. Het overstappen van de ene naar de andere zorgverzekering kan namelijk maar 1 keer per jaar. Bedenk je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog