De leukste gratis e-books #50

Total
0
Shares

Elke maand struinen we het web voor je af, op zoek naar de beste gratis e-books. Deze keer weer drie leuke boeken die je gratis kunt downloaden voor je e-reader, tablet of smartphone. Veel leesplezier! Benieuwd naar de gratis e-books die we eerder selecteerden? Hier vind je ze allemaal bij elkaar.

Lizzie van den Ham, Wanhopig verliefd #1: Verboden Liefde
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen… en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Om dit boek te kunnen downloaden moet je eerst een Kobo-account aanmaken. Je kunt het boek daarna lezen via de Kobo-app of op je Kobo e-reader.

Download hier

Gerben Graddesz Hellinga, Desafinado
In de nabije toekomst ontmoet de mensheid andere ruimtevarende rassen. Maar laten die nu technologisch veel verder gevorderd zijn en eigenlijk niet zo’n hoge pet ophebben van de mens en zijn rare gewoonten. Misschien is uitroeien dan de betere optie, zo overwegen zij. De eerste contacten met de Anderlingen verlopen daarom stroef. Totdat de mensen erachter komen dat er één belangrijke eigenschap is die zij wel hebben en de Anderlingen niet: mensen kunnen liegen.

Download hier

Olga van Marion, Heldinnenbrieven
Heldinnenbrieven vormen een klein maar bijzonder literair genre dat pas onlangs is herontdekt. Het bekendste voorbeeld zijn de Heroides van Ovidius, waarin mythische vrouwen als Dido, Penelope en Helena hun liefdesklachten uiten in een brief aan hun geliefde. Ook in het Nederlandse taalgebied blijken er in navolging van Ovidius honderden heldinnebrieven in versvorm te zijn uitgebracht. Het gaat om zogenaamd vertrouwelijke brieven van beroemde figuren uit de geschiedenis: van Cleopatra tot Maria Magdalena, van Michiel de Ruyter tot Amalia van Solms. Zij proberen op dramatische momenten in hun leven een verre geliefde of intimus te overtuigen. Historisch letterkundige Olga van Marion bespreekt er verschillende van auteurs als Vondel en Hooft.

Download hier

Weet jij een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken? Heb je misschien zelf een e-book geschreven dat je gratis weggeeft? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!

Bron

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog