Wat te doen bij ontslag op staande voet

Wat te doen bij ontslag op staande voet?

Total
0
Shares

Om te horen te dat je ontslagen wordt is al vervelend genoeg, laat staan dat je ontslagen wordt op staande voet. Je bent niet alleen je baan kwijt, maar daarmee ook je bron van inkomen. Door ontslag op staande voet kun je financieel aardig in de problemen komen. Het ontslaan van personeel op staande voet mag ook niet zomaar. Daarom wil je er graag achter komen of het ontslag terecht is. Wil je weten hoe je hiermee om gaat? In deze blog vertellen we wat te doen bij ontslag op staande voet.

De reden voor ontslag op staande voet  

Om een personeelslid te kunnen ontslaan op staande voet, moet een werkgever een hele goede verklaring hebben. Maar wat is nu een geldige reden voor op staande voet ontslag? Een paar redenen voor dit ontslag kunnen zijn: Een bedrijfseconomische reden zoals een reorganisatie of bedrijfsverhuizing. Of wanneer een werknemer langer als twee jaar arbeidsongeschikt is. Of wanneer een werknemer verwijtbaar gedrag toont, zoals stelen, dronken zijn op het werk, of het vervalsen van bijvoorbeeld een diploma. Het komt er dus op neer dat de voornaamste reden voor ontslag op staande voet, te maken heeft met het handelen van het personeel ten koste van het bedrijf.

Hoe omgaan met ontslag op staande voet?   

Wanneer het erop aan komt dat je ontslagen wordt op staande voet, moet je ervoor zorgen dat je geen gekke dingen gaat doen. Het verstandigste is om er professioneel mee om te gaan. Want dat je op staande voet ontslagen bent, betekent niet dat het ontslag ook altijd terecht is. Zo kun je beter eerst een advocatenkantoor inschakelen om te kijken of het ontslag terecht is. Bij een advocatenkantoor heb je advocaten die gespecialiseerd zijn in het ontslagrecht. Deze advocaat kan voor jou gaan uitzoeken in hoeverre het ontslag terecht is.    

Wat te doen na ontslag op staande voet

Naast dat je een advocaat om hulp vraagt voor het toetsen van het ontslag, zijn er ook een paar dingen die jezelf nog moet doen. Zo is het handig om bij de werkgever duidelijk te maken dat je het niet eens bent met het ontslag. Op deze manier laat je de werkgever weten dat je bereid bent juridische stappen te ondernemen. Je kunt dit het beste doen door het sturen van een aangetekende brief naar de werkgever, een aangetekende brief kun je namelijk op terug komen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen documenten vanuit de werkgever gaat ondertekenen. Als de werkgever een ontslagbrief voorlegt en je ondertekent deze, dan kun je niet meer in hoger beroep gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nu verkrijgbaar: 10.3 inch Kobo Elipsa

Het wachten is voorbij: vanaf vandaag is de Kobo Elipsa met 10.3 inch scherm verkrijgbaar. De e-reader wordt geleverd met stylus en sleepcover. De Kobo Elipsa heeft een pixeldichtheid van…
Lees blog