Hoe voorkomt u datalekken in het bedrijf?

Total
0
Shares

Jaarlijks stijgt het aantal datalekken en hiermee ook de kosten die een datalek met zich meebrengen. Voor veel bedrijven kan dit een groot probleem zijn en niet alleen vanwege de kosten. Een datalek kan het bedrijf of werknemers in gevaar brengen, doordat fraudeurs optimaal van de situatie profiteren.

Zowel materiële, immateriële en lichamelijk schade kan voortkomen uit een datalek. Dit zijn natuurlijk gevolgen die u graag wil voorkomen. Daarom is het belangrijk om de beveiliging van uw systemen en netwerken goed op orde te hebben. Hierbij zijn firewalls en antivirus software geen overbodige luxe, evenals een sterk wachtwoordbeleid en multi-factor authenticatie.

Deze maatregelen zijn snel en eenvoudig toe te passen, maar zullen niet voor een zo goed mogelijke dekking zorgen. CTC IT Solutions weet hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf is beschermd tegen datalekken.

Verschillende manieren om datalekken in een bedrijf te voorkomen

CTC IT Solutions weet wat de beste manieren zijn om datalekken te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf niet te maken krijgt met datalekken, zijn er verschillende methodes die u hierbij kunnen helpen. Deze verschillende manieren nemen wij hieronder met u door.

Data wiping

Data wiping

Data wiping is het proces om gegevens te verwijderen van een computer, harde schijf of andere opslagmedia. Deze verwijdering is permanent, dus buitenstaanders kunnen niet zomaar de gegevens achterhalen. Data wiping wordt vaak gedaan voordat een apparaat wordt verkocht of teruggegeven. De meeste mensen willen liever niet dat iemand anders persoonlijke bestanden of gegevens terug kan vinden.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om data te wissen. Sommige methoden zijn bedoeld om de gegevens op een veilige manier te verwijderen, zodat ze niet kunnen worden hersteld of gebruikt door onbevoegde personen. Andere methoden zijn bedoeld om de harde schijf of andere opslagmedia te reinigen en te herstellen naar de oorspronkelijke staat. Hierdoor kan het apparaat opnieuw worden gebruikt.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om data te wissen, waaronder speciale softwareprogramma’s en utilities die specifiek zijn ontworpen voor het wissen van gegevens. Het is belangrijk om een methode te kiezen die aan de vereisten voldoet en om ervoor te zorgen dat alle gegevens op een veilige manier worden verwijderd van het apparaat.

Toegang tot gevoelige data beperken

Daarnaast is het beperken van de toegang tot gevoelige data een belangrijk speerpunt. Beperk de toegang tot gevoelige data tot alleen de medewerkers die deze écht nodig hebben. Zorg ervoor dat medewerkers alleen toegang hebben tot de data die nodig is om hun taken te voltooien en geef ze geen onnodige toegang tot andere gevoelige data.

Besteed aandacht aan opleiding en experts

Meer aandacht en energie stoppen in kennis en opleiding is het derde punt dat bij zal dragen aan minder datalekken. U kunt bijvoorbeeld medewerkers een opleiding in cyberbeveiliging geven, om hen bewust te maken van de risico’s van datalekken. Geef hen ook de juiste tools en richtlijnen om te voorkomen dat zij onbedoeld bijdragen aan datalekken.

Overweeg ook om externe beveiligingsexperts in te schakelen. Deze experts verhogen de veiligheid van uw bedrijf en dragen daarnaast bij aan het voorkomen van datalekken. Zij kunnen ook regelmatig beveiliging tests uitvoeren om eventuele zwaktes in de beveiliging te identificeren en op te lossen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wattpad nu volledig in Koreaanse handen

Naver, Koreas belangrijkste internetplatform, heeft de overname van online selfpublishing-platform Wattpad afgerond. Met de overname is $ 600 miljoen aan cash en aandelen gemoeid. Wattpad blijft gevestigd in Toronto, Canada.…
Lees blog

Wat brengt NLP practitioner?

Een NLP practitioner is niet zomaar de zoveelste opleiding. Deze training leert je om op een nieuwe manier te kijken naar de wereld om je heen. Je leert daarnaast om…
Lees blog